Esmaspäeval heisatakse Eesti lipud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Esmaspäeval, 24. veebruaril on Eesti Vabariigi 96. sünnipäeva puhul Eestis lipupäev. Eesti lipud heisatakse kõigile elu-, äri- ja büroohoonetele.

“Eesti rahvas ei ole aastasadade jooksul kaotanud tungi iseseisvuse järele. Põlvest põlve on temas kestnud salajane lootus, et hoolimata pimedast orjaööst ja võõraste rahvaste vägivallavalitsusest veel kord Eesti aeg tuleb, mil “kõik pirrud kahel otsal lausa löövad lõkendama” ja et “kord Kalev koju jõuab oma lastel õnne tooma”. Nüüd on see aeg käes.”

Nõnda algas 24. veebruaril 1918. a Tallinnas avaldatud “Manifest kõigile Eestimaa rahvastele”. Manifestis kuulutati välja sõltumatu ja demokraatlik Eesti Vabariik.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nevada
10 aastat tagasi

This is one awesome article.Thanks Again. Cool.

covered california
10 aastat tagasi

Say, you got a nice blog article. Great.

make money online
10 aastat tagasi

I truly appreciate this blog article.Thanks Again. Really Great.