Lääne Elu paberleht 6. veebruaril

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Volikogu tahab salajasi istungeid

Lääne–Nigula vallavolikogu hääletas valla põhimääruse eelnõusse klausli, et volikogu komisjonide istungid on üldjuhul kinnised, lahtisest istungist teatatakse eraldi.

Otsus tuli üle noatera, sest volikogu esimees Andres Kampmann pidi selle küsimuse kaks korda hääletusele panema. Esimesel korral jäid hääled 8:8 viiki, üks volinik oli erapooletu.

Vormsi jääteel tuleb jalgrattakross

Sel pühapäeval peetakse Rohuküla–Vormsi jääteel talvine mägirattakross ja sel ajal on jäätee teistele liiklejaile suletud.

Virtsu linnuses algab taastamistöö

Virtsu arenguselts sai linnuse edelatorni konserveerimiseks 5000 eurot muinsuskaitseraha.

Mülkameister — Martna meeste imemasin sõidab maal ja vees

Arvo Kirs koos oma insenerist poja Veikoga on Mülkameistrit välja mõelnud, üles joonistanud ja tükk–tükilt kokku monteerinud viis aastat: kokku laias laastus 3000 tundi.

USA suursaadik käis LÜGi õpilase kutsel Haapsalus

Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine käis teisipäeval Haapsalus. Küllakutse idee tuli Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasesinduse juhilt Kristjan Tedremaalt, kes oli mullu suursaadiku töövarjuks.

Virtsu töösturid hakkavad vihmausse kasvatama

Kõmsi traaditööstuse aktsionärid plaanivad haaret laiendada ja hakata K.METi tootmishoonetes ladustama ja pakendama biohuumusmulda.

Kodanike Euroopa

Kui rahvas on ükskõikne ega soovi poliitikas osaleda, kasutatakse seda ära tema enda vastu. Suurem informeeritus Euroopa asjadest vähendab võimalust endaga manipuleerimiseks.

Vastukaja Haapsalu koerte „tühja haukumise” probleemile

Haapsallane Kristina Nõmmik arutleb: Lugenud Haapsalu elaniku kirja toimetusele, tekkis mul palju küsimusi. Esmalt, miks kirjutati anonüümselt? Kas kirjutaja on ikka täiesti veendunud, et just sellel aadressil elav koer haugub, ja miks on seejuures vajalik anonüümsus?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
10 aastat tagasi

Jälle lõvi kohal…

nii on
10 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

lõvi kohal jah, üritab sõna võtta igas teemas, hoolimata siis sellest, kas teemat valdab või mitte. mingi reformi käsilane

lõvi
10 aastat tagasi

ega see olemust muuda, seadus komisjoni nii ei käsitle,aga see näitab SUHTUMIST

teadmiseks
10 aastat tagasi

vabandust – istungeid 🙂

Ahto
10 aastat tagasi

Olen üritanud ikka vaoshoituks jääda ,nüüd luban küll endale vabadust ,küsida Lääne-Nigula volikogult. Olete te kõik lollid seal ? Inimesed volikogust ,kellega ma privaatselt suhtlen ,te oleksite võinud ju küsida ,kas see on OK. Üle noatera otsus ! 🙂 1. Volikogu ei saa kuulutada põhimäärusega oma istungeid kinnisteks ,sest seda ei luba seadus. 2 Volikogu võib mõne istungi või osa istungist kuulutada kinniseks ,sedagi ainult teatud tingimustel. VV KOKS.ist (4) Volikogu istungid on avalikud. Volikogu võib kuulutada istungi küsimuse arutelu osas kinniseks, kui selle poolt hääletab vähemalt kaks korda enam volikogu liikmeid kui vastu…. Seega üle noatera ,ei ole OK… Loe rohkem »

teadmiseks
10 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Väike täpsustus : minu teada puudutas hääletamine mitte volikogu istungeid vaid komisjonide istungiteid . Kas Ahto ikka luges enne kui copy-paste hakas tegema seadustest .

Ahto
10 aastat tagasi
Reply to  teadmiseks

Ahto luges ! Ahto loeb alati tähelepanelikult 🙂 Nüüd üritate rääkida komisjonide istungitest. OK ,ei hakka ilkuma ,te ju ka ainult inimesed. Lihtsalt selgitan. Isegi kui jutt käib komisjonide töö kinniseks kuulutamist ,ei saa te seda teha. Komisjonid nimelt ei pea istungeid ! Komisjonid peavad koosolekuid. Volikogu ei saa vastu võtta mingit vigast otsust ja siis hiljem seletada ,et mõtlesime tegelikult midagi muud. Just selliste asjade pärast peaks kogu volikogu ja ka komisjonide töö olema avalik ,et on suurem lootus märgata jaburdusi . Sellised asjad peaks livideerima küll voikogu esimees ,aga ka tema on ju ainult inimene.

Lõvi
10 aastat tagasi

lääne niguli mehed nüüd küll au ei tee, suht kartlikud vennikesed. kinnised istungid teevad küll mugavaks, aga….

rahva valitud
10 aastat tagasi

miks lähevad volikogusse valitud kohe lolliks, või millise riigisaladusega nad tegelevad, et rahvas nende tegemisi teada ei tohi, olete oma volinike valikuga täitsa puusse pannud