Sadama ja Suur-Lossi kõnniteed jäid eelarvest välja

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu lükkas täna tagasi IRLi fraktsiooni ettepaneku võtta selle aasta eelarvesse Sadama, Suur-Lossi ja Ehte tänava kõnniteede tegemine.

IRLi hinnangul kuluks selleks 22 000 eurot. Katteallikaks pakkus fraktsioon tänavavalgustuse projeti, kust saaks kokku hoitud elektrienergia arvelt kõnniteed korda teha.

Linnavalitsus ja volikogu rahanduskomisjon seda ei pooldanud.

“Katteallikas on ebakindel, võib-olla ei lähegi projekt tänavu käiku,” ütles rahanduskomisjoni aseesimees Lauri Väli.

IRLi fraktsiooni liige Tiit Moor ütles volikogus, et Sadama ja Suur-Lossi tänavat kasutavad Laine spaa ja neuroloogiahaigla külastajad. Nad peavad oma kohvreid lohistama mööda sõiduteed, sest kõnniteed on halvas seisukorras. Neuroloogiahaiglas käib aastas 500 ratastoolis patsienti, ravil käib 2600 inimest.

Kui Haapsalu tahab olla turistisõbralik linn, et saa ta endale sellist olukorda lubada, kõneles Moor. Temale teadaolevalt on haigla külastajad kõnniteede kehva seisukorra pärast haiglajuhile isegi kaebusi esitanud.

Linna finantsjuht Martin Schwindt ja aselinnapea Peeter Vikman tunnistasid, et kõnniteede seisukord on halb, aga et katteallikas oli ebakindel, siis ei saanud seda ettepanekut eelarve vastuvõtmisel arvestada. Vikman andis lootust, et kõnnitede küsimus võib uuesti üles tulla esimese lisaeelarvega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Marlie
10 aastat tagasi

You really saved my skin with this inornmatiof. Thanks!