Kuidas leida noortele mõistlikku tegevust?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Turvafirma USS Haapsalu esinduse juht Tiit Moor
Turvafirma USS Haapsalu esinduse juht Tiit Moor. Foto: Arvo Tarmula

Turvafirma USS Haapsalu piirkonna juht Tiit Moor leiab, et noortele peaks tegevust pakkuma sport, siis poleks aega sihitult hulkuda.

Tiit Moor ei ole mures mitte üksi kaubamaja turvalisuse pärast. Teda painab mõte, kuidas suunata noored mõne mõistlikuma tegevuse juurde.

Seda, mis võib saada neist, kes oma aega kaubamajas raiskavad, on Moor näinud.

„Neile on kaubamaja teater, muuseum, raamatukogu ja spordisaal,” muretses noorte vaba aja veetmise pärast ka turvamees Ivo Põldmann.

Moor püüab kokku seada nimekirja noortest, kes vaenavad kaubamaja külastajaid ja töötajaid, et teavitada lapsevanemaid ja noorsoopolitseid.

Samuti peab Moor plaani üheskoos noorsoopolitsei, linnavalitsuse noorsootöötajate, õpetajate, noorte endi ja nende vanematega arutada, kuidas suunata noored mõistlikuma tegevuse juurde.

„Kas või mingi spordipakett,” pakkus Moor.

„Selline ümarlaud oleks vajalik,” ütles linnavalitsuse lastekaitse peaspetsialist Külli Sööt. „Kui on mingid pidepunktid, saab edasi mõelda projektide peale.”

Mooriga koostööks oli valmis ka Haapsalu linnavalitsuse spordi– ja noorsootöö peaspetsialist Veiko Pärnaste. Tema sõnul on huvitegevus linnas heal järjel ja vajadusel saab perekond küsida linnavalitsuselt ka osavõtutasust vabastust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kindlasti
10 aastat tagasi

tuleb moodustada MTÜ-d, ümarlauad, mõttekojad, jääkeldrid, komisjonid ja teeme ära, valitsuselt küsida ürituse eelarveks ca 2 milj eur.

Jah
10 aastat tagasi
Reply to  kindlasti

Just, nii need asjad kipuvad käimagi ja tulemus suur null! Arutame ja arutame ja suuname ja suuname, kõik tegevusotsingutel ja süüdlased peale konkreetse lapsevanema …kui kaua veel?!

Miks, miks
10 aastat tagasi

Jälle te tahate minna ühe kindla rõhuasetusega tegevuse juurde. Mõelge ikka laiemalt, ei ole kõik meil sportlased. Linnavolikogu juures minu teda tegutseb noorte volikogu, mida ka nemad on selles küsimuses välja pakkunud. Nüüd loen, et nad annavad oma tegevusest aru volikogu juhatuse ees, aga miks mitte volikogu täiskogu ees, et ka linnarahvas saaks tulla kuulama.