Lääne Elu paberleht 21. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kunstnik Elis Saareväli kiidab Läänemaa ühisgümnaasiumi uusimat kunstiteost. Foto: Arvo Tarmula
Kunstnik Elis Saareväli kiidab Läänemaa ühisgümnaasiumi uusimat kunstiteost. Foto: Arvo Tarmula
Kunstnik Elis Saareväli kiidab Läänemaa ühisgümnaasiumi uusimat kunstiteost. Foto: Arvo Tarmula

* Linnakodanike kaasamisest Haapsalu linnavolikogu alatistesse komisjonidesse ei pruugi asja saada, sest Reformierakond ei poolda seda, kuigi 15 inimest on juba oma soovi avaldanud.

* Vastakaid arvamusi tekitanud Läänemaa ühisgümnaasiumi kunstihanke võidutöö valimisel oli otsuse langetamisel suurim kaal kunstnikkonna esindajate arvamusel.

* Martna valla koduleht alustas esmaspäeval kolimist. Veebiaadress jääb samaks, aga lehekülje põhi ja kiirus muutuvad.

* Tagalahe jää on juba nii paks, et saab jalgsi ja maastikukulguriga (ATVga) Haapsalust Noarootsi minna. Reedel mõõtsid piirivalvurid kordoni juures lahe peal jää paksuseks 10 sentimeetrit.

* Kultuuripärli tiiliga pärjatud Anne Pääsuke on laulurõõmu süstinud lugematusse hulka Läänemaa lastesse. Lisaks kultuuripärlile leiab lehest ka 15 inimese nimed, keda pärjatakse Läänemaa kultuuritegija tiitliga.

* Pühapäeval kogunes ligi 160 vabatahtlikku noortejuhti Haapsalu kultuurimajja, et pidada kodutütarde 82. aastapäeva. See on juhtide tunnustamise üritus. Jagatakse kodutütarde tunnustusriste ja tänukirju.

* Lihula poisid on Läänemaa parimad saalijalgpallurid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
A.V.
10 aastat tagasi

Meie, kirjanikud, maalikunstnikud, skulptorid, arhitektid ja kirglikud Pariisi, seni puutumatu, ilu austajad, protestime oma hinge põhjast, nördinuna prantsuse maitse riivamisest, selle kasutu ja monstrumliku Eiffeli torni püstitamise vastu. Mõistmaks meie argumente, kujutlege hetkeks kergemeelset, naeruväärset torni domineerimas üle Pariisi nagu gigantne suitsusammas, lõmastamas barbaarse massiivsusega Notre Dame’i, Tour Saint-Jacques’, Louvre’i, Invaliidide kiriku kupli, Triumphi kaare, kõik meie monumendid alandatud… Ja 20 aastat… laiub üle meie linna, kui tindiplekk, põlastusväärne kokkuklopsitud metallsamba vari.”
Kolmesaja kommitee kiri Prantsuse tööministrile 1887

Tiina Aro
10 aastat tagasi
Reply to  A.V.

Ega muide, neil väga vale polnudki. Eiffeli torni vabandus on tema ülisuurus ja igavene olek. See torn on nii kole, et on juba huvitav, ja inseneritööna ilmselgelt võimas saavutus. Aga objektiivselt võttes rikubki kogu Pariisi ära 😀
Milline neist omadustest – gigantsus, monstrumlikkus, igikestvus ja geniaalsus – sobiks LÜGi laes rippuvale taiesele omistada? See on täitsa kobe väike tore asi, ainult vales kohas.

ratsaväe rünnak alga nüüd...
10 aastat tagasi

Nüüd kui rahvale ei meeldinud ja rahvas selle hinna ja kvaliteedi suhet heaks ei kiitnud siis tassitakse mingi puu kuuri kunstnike eliit seda jama siluma ja tõestama et purki s…..umine on ka kunst. Pange tähele varsti antakse selle eest veel kellelegi preemia et tõestada et riik on ikka õiglane ja toimib. Aga kunstnike seas algab kodu sõda ühed taiese poolt teised vastu.

Tiina Aro
10 aastat tagasi

Kunstiteosel pole häda midagi. Täitsa kohe kunstiteos ja vaimukas veel pealegi. Kiidetagu palju kulub, mina kiidan takka. Ainult et riputatagu see kuhugi, kus ta ei karju – Haapsalu kultuurimajja, spordihoonesse, panka, uude põhikooli. Mitte ajaloolise soliidse interjööriga Wiedemanni kooli.