Tehasejuht andis varastele kere peale

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Niibi turbatehase juht Kristjan Kotkas pääses süüdistusest, et peksis 2011. aastal nelja noormeest, kes käisid tema garaažis vargil. Foto: Katrin Pärnpuu
Niibi turbatehase juht Kristjan Kotkas pääses süüdistusest, et peksis 2011. aastal nelja noormeest, kes käisid tema garaažis vargil. Foto: Katrin Pärnpuu
Niibi turbatehase juht Kristjan Kotkas pääses süüdistusest, et peksis 2011. aastal nelja noormeest, kes käisid tema garaažis vargil. Foto: Katrin Pärnpuu

Niibi turbatehase tegevjuht Kristjan Kotkas ja tema vend Erlend peavad maksma riigile kumbki 500 eurot, vastutasuks pääsesid nad kohtu alt süüdistusest varaste peksmise ja neilt vabaduse võtmise eest.

Kohus lõpetas Erlend ja Kristjan Kotka vastu esitatud süüdistuses kriminaalasja sel esmaspäeval. Kohus leidis, et kuna varaste vigastused pole suured, siis avalikku huvi pole asja arutamiseks avalikul kohtuistungil.

Löömine ja vabaduse võtmine oli 2011. aasta aprillis, mil Kristjan Kotkas sai Noarootsis Suur-Nõmmkülas asuva garaaži valveseadmelt teate, et hoonesse on sisse tungitud. Kui ta kohale kihutas, leidis ta neli noormeest hoonest.

Kotkas ütles Lääne Elule, et pole varastele peksa andnud. Ta tunnistas, et noormeeste kinnipidamisel läks rüseluseks.

„Poisid palusid, et me ei kutsuks politseid. Kättemaksuks nad esitasid meie vastu kaebuse,” rääkis Kotkas.

Kohtuotsuses on aga kirjeldatud, et Kotkas lõi poisse, sundis neid tegema kükke ja lamama maas. Öösel kell 3 andsid vennad Kotkad väidetavad vargad üle politseile.

Väidetavad vargad olid kohalikud Noarootsi poisid. Ka nende varguse katse menetlemine lõpetati avaliku huvi puudumise pärast. Üks neljast väidetavast vargast on praeguseks surnud.

Kogu loo muudab vastuoluliseks väide, et väidetavad vargad ei jõudnudki metallikraami oma autosse vedada. Kohtumaterjalide põhjal tegid seda hoopis vennad Kotkad, et jätta mulje, et peksa saanud poisid tõesti vargil käisid.

Loe pikemalt juhtunust neljapäeval Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pff
10 aastat tagasi

kõik kõvad ütlejad siin ikka uskumatu… ei tea mida te saavutada üritate? kas sissemurdjad on üldse halanud midagi või? arvan, et mehed said õppetunni kätte ja see juhtus 3 aastat tagasi, ainuke tont on siin inimene, kes ennast teistest paremaks peab.

Bellamoor
10 aastat tagasi

Anaalnoomitus oleks vene ajal kohapeal tehtud:)

Polikarpov
10 aastat tagasi

Mark peaks olema, et nii jobu sugulane sul on. Julged kuradi kukk siin veel kireda. Paras tondi kari käis garaazis vargil ja nüüd on veel kangelased ka, et tehti nagu liiga või midagi sellist. Kui nii julge poiss oled siis anna oma tel nr ja nimi siia, et saaksin ühendust võtta ja oma peksud/laksud sisse nõuda:))
Värdjalikud vargad sul seal need sugulased siis kes öösiti teiste garaazides ringi kolavad.

Anne
10 aastat tagasi

Jumala õieti tegid! Oleks kohe pidanud kivid kaela siduma ja allavett laskma, oleks rahu maapeal.

R
10 aastat tagasi

KOTKAS ON NAGU **** EI JULGE NÜÜD TUNNISTADA, ET TEMA AUTOSSE ASJAD PANI JA ET TA PEKSIS NIISAMA ENDA RAHULDUSE SAAMISEKS NOORUKEID! KÕVAMEES PEKSMA, KUI VAJA TUNNISTADA SIIS POLE MEEST KUSAGIL? POISID TUNNISTASID ASJA ÜLES, ET TUNGISID SISSE VÕÕRASSE HOONESSE. POISID SOOVISID PROKÖRILT, ET KOTKAID EI KARISTATAKS KOHTU POOLT. ARVATAVASTI 3 AASTAGA ON KUTID MUUTUNUD. EKS ENAMUS OLE NOOREMANA PÄTI TEMPE TEINUD, KUID EGA SEE TÄHENDA, ET INIMENE V*RDJAS ON. AGA KAHJU, ET KOTKAS EI OLE NII MEES, KUI OMASÕNUL VÄIDAB 😀 LIHTSALT HALE VENNIKE, KES EI JULGE AVALIKUSE EES TUNNISTADA ÜLES OMA TEHTUD VIGU.

Triibik.
10 aastat tagasi

Praegu,kus pealinnas toimuvad pedeparaadid ja mõni pedelembist poliitik arvab seda rikastavaks erinevuseks,ei imesta ma millegi üle.Küll aga kiidab enamik ausaid inimesi julgeid firmajuhte ning KINDLASTI on nad ära teeninud teeneteristi vapruse eest. Ausa kohtumõistmise peale banaanivabariigis küll loota mõtet pole. Sest kohtunikud on meil ametis eluaegselt….

Reimo
10 aastat tagasi

Mis vahet sel on, mis poiste nimed on, ning isikuid, kes pole kohtus süüdi mõistetud on kuritegu avalikult kedagi vargaks tembeldada või veelvähem seadust rikkuda ja omakohut tekitada. uudis on 3 a vana ja kedagi ei huvitagi see, poleks poisid öelnud prokurörile, et kotkad ei saaks karistada oleks kotkad saanud tingimisi karistuse jms.. Seega austust poistel peale 3 aastat on küll!

no selge
10 aastat tagasi

…meil on vargad ja pätid IRLi kaitse all…Ega enne kord majja saa kui mingi teine partei õiguskaitse üle võtab. Praegune olukord sarnaneb maffiale .

VILLU
10 aastat tagasi

Vähe said minu arust. Oleks pidanud täiega haiglasse need vargad taguma. Kotkad käitusid õieti. Kui viskab pappi nii peale, et laseb ühel pundil garaazi tühjaks vedada, siis küll aga siia oli kindlasti rusikat vaja. Huvitav, et Kotkaste nimed mainiti ära äga .de nimed jäid mainimata?

tillu
10 aastat tagasi
Reply to  VILLU

Ehk annad enda nime avalikult? Kõvamees siin nimetama teisi 🙂 Tegu siiski minu sugulasega ühest neist. Pole ime, miks inimesed läänemaal lihtsalt tappa saavad järjest, suumulk ei seisa kinni 🙂 Kõva haiglasse taguja 😀 😀 häbi sul olgu, tolkam!

väike tillu
10 aastat tagasi
Reply to  tillu

Kas su sugulasel hakkas külm, et võõrasse garaaži sisse puges?
Lase ikka oma sugulane tuppa sooja!

part24
10 aastat tagasi

Kui tehtud sigaduse eest omakohut, siis mõistetud asja eest kohus ära ja viidud ka täide. Kui vähe ja ebatõhusalt, siis on see mõistjate viga. Ühe sigaduse eest aga topelt ei mõõdeta! Seega- kui oleks õige mõõduga mõõdetud piisavalt ja sellega piirdutud, siis oleks ainult varganägudel kaevelda olnud, ja vaevalt need kuskile võimude juure kiitma läinuks, et nende vargatempudesse peasilitamisega ei suhtutud. Aga kui tahetakse kõiksepäält ise kohut mõista ja siis veel loota, et võimud topelt üle mõõdaks, sellel ei ole õiglusega ja õigete mõõtudega palju pistmist ja tuleb enesele küljekontide vahele, nagu tuligi!