Politsei liiklusliin lahendas detsembris 851 liiklusalast muret

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Üleriigiline politsei liiklusliin pakkus jõulukuul liiklusalaste küsimuste lahendamisel abi 851 liiklejale.

Politsei liiklusliinile laekuvatest kõnedest suurema osa moodustavad sõidukijuhtide ohtlikud manöövrid ja liiklusmärkide nõuete eiramine, vahendab BNS. Hoolivate liiklejate tähelepanu pälvivad liikluses ka teiste sõidukijuhtide poolt väära või kasutamata jäetud turvavarustuse rikkumised ja sõidud keelava fooritulega. Seitsme üleriikliku tegutsemiskuu jooksul on politsei liiklusliin lahendanud ühtekokku 8646 teadet.

Joobekahtlusega juhtide kohta laekus detsembris 27 teadet, sama palju oli teateid kiirusületajate kohta. Ohtlikest ja keelatud manöövritest teatati 85, parkimisprobleemidest 281, ülekäigurajal jalakäijate eksimustest 24, turvavarustuse mittekasutamisest kaheksal, keelava fooritulega sõidust 91 ning liiklusmärgi nõuete eiramisest 115 korral. Muu liiklusalane probleem või küsimus oli teemaks 193 korral.

Lõuna-Eesti piirkonnas laekus detsembris 528, Põhja-Eestis 261, Lääne-Eestis 36 ning Ida-Eesti 26 teadet.

Iga teade liiklusõnnetusteni viia võivatest rikkumistest ja politsei poolt patustanule operatiivselt edastatud hoiatus aitab rahustada nii liikluspilti kui ka närviliseks kippuvaid inimesi rooli taga. Seetõttu julgustab politsei liiklejaid veel enam ohtlikust ning hoolimatust kaaskodanikust teada andma.

Politsei liiklusliini operaator Alik Säde sõnul on liiklusliin kodanike seas jätkuvalt populaarne ning igakuine pea 900-pealine helistajate hulk näitab seda, et vastutustundlikke liiklejaid on meie seas endistviisi palju.

„Tänaseks oleme jõudnud olukorda, kus liiklusliinil on üle Eesti välja kujunenud regulaarsete helistajate võrgustik ehk püsikliendid, kes ikka ja jälle erinevaid liiklusrikkumisi märganuna telefonitoru tõstavad ning sellest meile teada annavad,“ lisas Säde.

Politsei liiklusliinile 14900 oodatakse eeskätt teateid selliste liiklusalaste rikkumiste kohta, millest hädaabinumbril 110 teate edastamist võiks reeglina pidada ebaotstarbekaks. Liiklusliin töötab kõikidel päevadel ajavahemikul kell 7–19.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments