Politseijuht: Möödasõidu takistamine on kuritahtlik kius

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Korrakaitsepolitsei juhi Joosep Kaasiku sõnul on liikluses kõige olulisem koostöö ning kiiremini liikuja on alati suurema ohu allikas. Samas ei õigusta miski tahtlikku kiiruse lisamist ajal, mil möödasõitu tehakse.

Maksimaalselt lubatud kiirus ei ole politseijuhi sõnul kohustus ega põhiõigus. “90 asemel 88 km/h sõites on ajavahe saja kilomeetri peale vaid paar minutit – see on pool tassi kohvi või kolm ekraanitäit Facebooki materjali,” rääkis Kaasik Delfile.

Samas möönab Kaasik, et kui teeolud lubavad piirkiirusega sõita, siis enamik juhte selle kiirusega ka sõita tahaksid. Kuid seda arvestades on aeglasema juhi roll aidata kaasa ohutumale möödasõidule.

Politseijuht tuletab meelde, et manööver on alati seotud riskidega ja seda peab teadvustama nii möödasõitja kui ka juht, kellest mööda sõidetakse.

Kiiruse lisamine või teise auto oma rajale naasmise takistamine kõneleb tema sõnul kuritahtlikust kiusust või kättemaksust ja sellele liikluses kohta ei ole.

Kaasik leiab, et on täiesti mõistlik sõita 88-ga ja on mõistlik sõita ohutult mööda.

Mõned päevad tagasi kirjutas Delfile autojuht, kes oli vihane tema ees 88 km/h sõitvate autojuhtide peale, kes lisavad kiirust siis, kui hakata neist mööda sõitma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments