Lugeja küsib: kas enne võla inkassosse andmist tuleb saata teade?

Madiken

madiken@le.ee

Lääne Elu poole pöördus haapsallane Sergei Kozlov, kes kurtis:

„Soetasin 2012. aastal paadile haagise. Seisab sellest peale garaažis. 10. detsembril tuli koju postkasti pauh! — kaks inkassokirja, kahe perioodi kohta. Mõlema kirja järgi võlgnen Eesti Liikluskindlustuse Fondile kolmekordse kindlustusmakse 10,02 eurot ja võla sissenõudmiseks tehtud kulutuste eest 22,05 eurot. On ka kirjas, et seaduse kohaselt peab iga liiklusregistris oleva sõiduki kohta olema kehtiv liikluskindlustuse leping.

Mina seda aga ei teadnud ja mitte ühtegi teatist mulle ei tulnud, alles inkassokirjadest sain teada.”

Eesti Liikluskindlustuse Fondi juhatuse liige Lauri Potsepp kinnitas, et võlgnikule saadetakse alati esmalt meeldetuletus.

„Kui mootorsõiduk või selle haagis jääb liikluskindlustuse lepinguta, siis Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) saadab sõiduki omanikule meeldetuletuse kindlustuslepingu sõlmimiseks. Kui sõiduki omanik meeldetuletusele ei reageeri, siis esitab LKF nõude kindlustusmakse tasumiseks. Nii teate kui ka nõuded saadab LKF sõiduki omaniku aadressile rahvastikuregistri järgi.

LKF kaasab protsessi inkassofirma üksnes siis, kui sõiduki omanik jätab nii saadetud teate kui ka nõude tähelepanuta.

Kõnealuse kliendi mure üksikasjade täpsustamiseks peaks klient pöörduma meie poole e–postiaadressil lkf@lkf.ee või telefonil 667 1800.

Sõiduki omaniku kohustus tasuda LKF–ile kindlustusmakse, kui sõiduki kohta ei ole kindlustuslepingut sõlmitud, tuleneb liikluskindlustuse seadusest. Teisalt paneb seadus LKF–ile kohustuse hüvitada kannatanule kahju, kui kahju on tekitatud kindlustuslepinguta sõidukiga,” vastas Potsepp.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments