Eliitkool hakkab õpilasi elektrooniliselt tundi registreerima

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Gustav Adolfi Gümnaasium Tallinnas alustab jaanuaris pilootprojektiga – õpilased registreeritakse tundi elektroonilise õpilaskaardiga, mis säästab oluliselt õpetajate aega ja võimaldab lapsevanematel reaalajas infot saada.

Rakenduse töötas välja Eesti firma ID Network ja see töötab üle NFC ehk lähiväljaside.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri sõnul peaks rakendus säästma igast tunnist vähemalt viis minutit kohalolijate ülesmärkimise ja e-kooli sisestamise aega.

“Põnevil on nii õpilased kui õpetajad,” ütles Agur ja lisas, et edaspidi laiendatakse e-õpilaskaardi funktsioone veelgi. Vanemal on võimalik edaspidi reaalajas näha, millal ja mis tunnis tema laps osales

Pilootprojekt algab jaanuaris ja kestab kooliaasta lõpuni.

Sama projekti raames lisatakse õpilaskaardile pilveprintimise võimekus, õpetajad saavad kasutada dataprojektorit üle Wifi võrgu ja käivitada e-õppematerjale.

ID Networki asutaja ja tegevjuhi Toonio Michelise sõnul kasutatakse elektroonilist õpilaskaarti praegu koolibussis, ühistranspordis, koolisööklas, õpilaskapi avamiseks, koopiate tegemiseks ja mitmeteks muudeks võimalusteks. “NFC tehnoloogia on olemuselt lihtne ja töökindel ning seni pole teiste funktsioonidega suuremaid tõrkeid esinenud. Gustav Adolfi ja ka mitmes teises koolis kasutatav elektrooniline õpilaspilet on maailmatasemel ning ka sellisel moel tundidesse registreerimine teadaolevalt lähiriikides esimene omalaadne projekt,” ütles Michelis ja lisas, et suure tõenäosusega saab sellest tulevikus üldine standard.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments