Juhtkiri: Tööõnnetus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

5. detsembril valis Nõva vallavolikogu napi häälteenamusega vallavanemaks 30 aastat Nõval elanud Tõnu Raagi. Raagi pooldas neli, vastu oli kolm volinikku. Häälte jagunemine tundub igati loogiline, sest seitsmeliikmelises volikogus on võimul Reformierakond, kellel on neli kohta. Seega polnud põhjust kahelda, et ametisse sai võimuerakonna vallavanem.

Erakond ise toona vanema valimist millegipärast kommenteerima ei soostunud. Opositsioon aga rõõmustas — ikkagi oma mees pukis.

Edasi läksid sündmused üha segasemaks. Nädala pärast algatas toosama võimul olev erakond veel „oma” vallavanema vastu umbusalduse. Umbusalduse algatamise poolt hääletas jälle neli, vastu oli kolm volinikku.

Opositsioon oli jahmunud, kuidas sai veel volitusteta vallajuht teha nädalaga nii palju vigu, et umbusalduse ära teenis. Volikogu esimees reformierakondlane Peeter Kallas tunnistas, et Raagi vallavanemaks valimine oli tööõnnetus. Üks (erakonna?) volinikest lihtsalt eksis ja hääletas selle kandidaadi poolt, kelle poolt ta tegelikult üldse hääletada ei tahtnud (ega tohtinud?), ja et seda seletati Raagilegi. Et mingu ta ära.

Kui valesti, siis uuesti, aga kuidas see siis üldse välja tuli? Hääletamine teatavasti on kinnine. Kas meeltesegaduses volinikku tabas pärast istungit selgus, et ta tegi kohutava vea, ja ta läks ja tunnistas selle ilusasti üles? Või on keegi volinikest kirjaoskamatu? Või kutsus erakond isepäise hääletaja siiski lihtlabaselt korrale, tegi ata–ata, ja käskis vea parandada?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
taadu
10 aastat tagasi

kas ka televisjoon on kutsutud

Lehte Kase
10 aastat tagasi

Lugupeetud Nõva kodanikud!
Kas siis teie ei tea, et valdade teemal kunagi legendaarseks saanud lause “Konnade käest ei küsita, kui soosid kuivendatakse!” lasi lendu just seesama Deiv Rahumägi. Nii et peagi saate oma sookuivendaja!

Lilleke
10 aastat tagasi

Kuhu kadus põhi artikli juurest kommentaar, mis andis viite D.R. ( Harku abivallavanema valitsusalas) tehtud TEGUDE lugemiseks ?????

daig
10 aastat tagasi

Väga huvitavad tööõnnetused tõesti teil seal. Kas on mingi seadus ka olemas, mis lubab hääled tühistada, kuna üks volinik olevat eksinud? Kui pädev selline volinik üleüldse siis on? Ja selle asemel,et volinik oma eksimust kohe tunnistaks, kirjutati alla hoopis umbusaldusele! Lõhnab ikka väga halvasti see tööõnnetus. Tundub nagu oleks langenud see eksinud volinik teatud sorti mõjutuse alla, et oli valmis umbusaldusele alla kirjutama.

Lembitu Twerdianski
10 aastat tagasi

Väikeste inimeste suured rõõmud! Sellistest küla “tipppoliitikutest” jääb külla ainult paha hais. Nagu 1949, kui omaküla mehed küüditasiid naabreid, peaasi, et saaks ära panna!. Eestlased, te pole aastatega sugugi muutunud, au teile!

Liivilt
10 aastat tagasi

Kullamaal haiseb juba mitmendat valitsemisperioodi. Võimul on ikka inimesed, kes mõtlevad isiklikule kasule, isegi maainimene ei saa oma isiklikku maad tagasi, ka sinna pannakse oma karvane käsi vahele.

Kõrvaltvaataja
10 aastat tagasi

sedasi oleks ju veelgi suurem tsirkus, kui koalitsiooni lubadusi hakkaks ellu viima opositsiooni kandidaat :)))
eksimine olevat inimlik. mis nii viga elada, kui üldse vigu ei tehta. siinseid kommentaare lugedes tunduvad kõik siinkirjutajad ilmeksimatud.
minu jaoks on täiesti mõttetu mees see, kes kardab eksida ja minu meelest on mehine enda vigu tunnistada.
muide, enamus nõva inimesi valis ju need inimesed. Miks siis nüüd niisugune parastamine?

sulle kõrvaltvaatajale
10 aastat tagasi

sinu põhjendust “kõik eksivad” võiks ju siis rakendada ka üleüldse kõigile valimistele. ilmselt tahaksid nüüd üle terve vabariigi tuhanded inimesed oma hääled tühistada ja tunnistada need hääled eksimuseks. kas selline asi oleks sinu arust mõeldav või??? vallavanem sai ju ametis olla tervelt 1 nädala, enne kui Kallas oma eksimuse jutuga lagedale tuli. see “eksimus” on Nõva vallas selline avalik saladus.
vot ja nüüd mõelge ise edasi, kuidas kõlab “eksimine on inimlik” sellistel puhkudel.

üks asi on kõrvaltvaatajana tagant targutada, hoopis teine asi on aastaid jõuetult seda Kallase jura taluda!

kõrvaltvaataja
10 aastat tagasi

näed nüüd isegi, et ka sulle kõrvaltvaatajale on eksimine on hell teema. see on ju üldteada ja vana tõde, et inimesed ei taha enda eksimusi tunnistada. selles suhtes pole antud teema mingi erand. seda ka sulle hea vastaja. juhtumisi ma tunnen tõnut ja ta on hea mees. samamoodi tunnen ka peetrit ja ka tema on hea mees. aga paraku ei puutu see praegu asjasse. küll puutub asjasse fakt, et valimistel sai hea tulemuse praegune koalitsioon, kellele on valijate poolt antud mandaat enda poliitikat selles kov-is ellu viia. ma ei taha vaielda ja mul ei ole heade inimeste vastu midagi aga… Loe rohkem »

oi jah
10 aastat tagasi

suurim tsirkus vist, mis Nõva valla ajaloos eales nähtud. ei teagi, kas on õige seda tsirkuseks nimetada, tsirkus pakub pealtvaatajaile üldiselt ju meelelahutust, aga antud loost ei saa küll aru, kes need rahulolevad pealtvaatajad siis küll on? ilmselt on tegemist suurima ebaõnnestunud tsirkusega, kus pealvaatajaiks on hoopis viimse taluvuspiirini viidud valla kodanikud. ja sellist tsirkust pakub siis Valla volikogu esimees!

ka nõvakas
10 aastat tagasi

Häbiväärne tegu Kallase poolt! Ja kui inimesed veel teaks, mis tegelikult selle väidetava tööõnnetuse tagamaad on. Kallase asemel pakiks ma juba asju. Kui kõik need Kallase teod peaksid meediasse jõudma, ootab Kallast ees väga palju erinevaid süüdistusi, kusjuures kõik need käivad ka paragrahvi alla.

nõvakas
10 aastat tagasi

Mul on häbi olla nõvakas,tunnen,et rahvas peaks vahele astuma ja valju häälega ütlema,mida tahavad.Mul on häbi,et oleme valinud,sellise inimese volikokku,kellel pole selgroogu ja julgust,soovin,et see volinik,kes hääletas Raagi poolt(eksitust ei saanud olla) julgeks seista oma arvamuse eest,ajaks selja sirgu ja kõva häälega,ütleks välja oma arvamuse .Jõulud on imede aeg ja minu jõulusoov on ,et see armas inimene,leiaks endas julguse ja oma hääle…