Politsei ootab infot liiklusohtlike paikade kohta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Novembri lõpus korraldatava liiklusjärelvalve päeva tarvis ootab politsei järgmise neljapäevani inimeste tähelepanekuid probleemsetest kohtadest liikluses.

25. novembril korraldab politsei liiklustalgud, kus 24 tunni jooksul on politsei kogu Eestis väljas koos vabatahtlikega. Selleks ootab politsei inimestelt nädala jooksul PPA Facebooki lehe ning e-posti teel ettepanekuid, millistes kohtades ja millist laadi liiklusjärelevalvet võiks talgupäeval teha.

PPA korrakaitsepolitsei juhi Joosep Kaasiku sõnul on liiklustalgute peamine idee kaasata liiklejad ohutuse üle mõtlema ja saada politseitöö jaoks teistlaadi sisendit.
„Igapäevaselt on liiklusohutuse tagamise aluseks liiklusõnnetuste ohukaardid ja rikkumiste analüüsid. Liiklustalgutel saab aga igaüks meie töös kaasa rääkida ja oma tööplaani koostame vastavalt inimeste soovitatud kohtadele. Ühtlasi saab politsei väga hea ülevaate sellest, mis inimesi liikluses kõige enam häirib,“ rääkis Kaasik.

Tema sõnul näitab politsei liiklusliini kogemus, et Eesti inimeste tähelepanelikkus ja valmisolek ohutuse teemadel kaasa rääkida on kasvanud. “Tuhat korda kuus annavad inimesed meile teada mõnest sõidukist, mis liikluses probleeme tekitab ja võtame nende juhtidega ühendust. Liiklustalgutel kaasame inimesi mõtlema eelkõige kohtadele, mis politsei analüüsidest välja ei tule,” selgitas Kaasik.

Liiklustalgute idee pärineb Saksamaa ja Soome politseilt, kes on sarnaseid aktsioone varem läbi viinud. Sakslased ootavad inimeste ettepanekuid kiirusemõõtmise kohta ja viibivad kõige enam märgitud kohtades 48 tundi järjest. Soomlased teevad inimeste soovituste kohaselt planeeritud järelevalvet laiemalt ja on sarnaste operatsioonide käigus avastanud ka tagaotsitavaid, narkootikume ning ebaseaduslikke relvi.

Politsei ootab talgupäeva korraldamiseks ettepanekuid, kus on kirjeldatud liiklusohtu ning võimalikult täpset aega ja kohta, kus probleem kõige teravam. Kaasa mõtlejatele antakse tagasisidet samas kanalis, mille kaudu ettepanek politseini jõudis.

Ettepanekuid liiklusjärelevalve kohtade ja aegade osas oodatakse PPA Facebooki lehele või meiliaadressil liiklustalgud@politsei.ee.

Tuuli Härson
Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juust
10 aastat tagasi

nn Morobelli ristmik Männiku tee ja Käbi ristis, kus tupikusse minev kõrvaltänav on tehtud äkki (raha jõul?) peateeks. Õnneks on seal kiirused väikesed. Samuti on porno see, et tänavavalgustus sumbub õrnemagi koiduvalguse peale,enne kui jütsid kooli jõuavad. Niine risti uus ülekäigurada ootab kah pikisilmi esimest ohvrit, Rullnoklus aga oli, on ja jääb koos tulemitega. Kes ei oleks nooruses jõhkraid lollusi teinud? Lihtsalt läks õnneks.

Uuemõisa parm
10 aastat tagasi

Nõuan

?

Kont
10 aastat tagasi

See, et kalaküla alkoholi salaurkana aastaid tegutseb on politsei tegemata töö ja tänahommikune õnnetus on ka haapsalu politsei tegemata töö. Patrullivad nädala keskel õhtuti ja öösiti inimtühjas linnas mitme autoga tühjadel tänavatel, ei tea keda? Kui samas on teada, et reede ja laupäeva öösel alates keskööst kuni varahommikuni käib linnapeal rallimine ja autosid liigub rohkem, kui päevasel ajal. Mida rohkem hommikupoole, seda suurem tõenäosus, et purjus juhte on rohkem. Pärast viimaste lõbustusasutuste sulgemist peaks politsei ka natuke mõtlema, kus on järgmine koht, kuhu liigutakse, et alkoholi saada ja edasi pummeldada ja vastavalt sellele juhte kontrollida kõiki järjest. Oleks seda täna… Loe rohkem »

Kalaküla
10 aastat tagasi

on noorte seas ju tuntud koht. Varahommikul võis näha istumas noori, autouksed lahti, vali musa mängimas…
See oli ju kõigile möödasõitjaile näha, aastaid.