Erakonnad ootavad hääletustulemusi: IRL loodab Haapsalus 9–10 kohta

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaadid Haapsalu linnavolikokku ootavad täna õhtul valimistulemusi oma mehe Tiit Moori juures lambapidu pidades.

Kella üheksaks olid teada e-hääletamise tulemused, mille järgi IRLile kuulub Haapsalu volikogu 21 kohast 8.

199 e-häält kogunud IRLi juhtfiguur Merle Mäesalu (pildil) leidis, et nii IRLi e-häälte kui ka mandaatide arv on küll optimaalne, kuid lõpptulemusena ootab erakond rohkemat.

“Usun, et meie jaoks muutub asi veel positiivselt. Terve meeskond on ikkagi kõva tööd teinud. Üheksa või kümme kohta,” julges Mäesalu ennustada.

Endale lootis Mäesalu saada 800 valija hääle.

Kui kõik läheb nii, nagu e-hääletamise tulemustel ennustada võiks, oleks IRL Mäesalu sõnul valmis liitu astuma sotsidega.

Esimest korda volikogu valimistel kandideeriv Timo Pitkänen kogus e-hääletusel 16 häält, mis on piisav, et viia ta ainult e-häälte põhjal arvestades Haapsalu volikokku.

“Ei oska ennustada. Kolm häält tuleb kindlasti veel,” ütles Pitkänen naljatledes.

IRLi noorim kandidaat Haapsalus Harri Puskar oma hääletustulemust kell üheksa veel ei teadnud, sest selleks ajaks olid avaldatud ainult 21 enim e-hääli saanu nimed ja Puskar sinna ei mahtunud.

“Eesmärk on saada 65 häält,” ütles Puskar. “Väga tahaks sisse saada. Mul on poliitiku hing, aga ma pole poliitbroiler, nii et volikokku pääsemine pole mu ainus eesmärk.”

Koos sõprade-tuttavate häältega ja tänaval ning ukselt-uksele käies kampaaniat tehes kogutud poolehoidjate häältega peab Puskar 65 häält realistlikuks tulemuseks.

E-hääletamisel 33 häält kogunud Ingrid Danilov nentis, et hääli on küll vähe, kuid seda oli arvata, sest tänavu ta kampaania tegemisele suurt rõhku ei pannud. Muid töid oli lihtsalt palju.

Mõne restorani või rendisaali asemel otsustas IRL valimistulemusi oodata koduses õhkkonnas, sest tegu on ikkagi oma inimestega, selgitas Merle Mäesalu.

Peoroaks valmistas Tiit Moor IRLi seltskonnale kuus tundi maa sees küpsenud lammast. Pärast lõplike tulemuste selgumist plaanib seltskond minna tünnisauna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
haapsallane
10 aastat tagasi

Merle hõiskas liiga vara, aga mõtlemiskoht ka teile.

lugeja
10 aastat tagasi
Reply to  haapsallane

Suure tüki ihalus ajas suu lõhki. Olen valimistulemusega rahul. Minul on Haapsalus hea elada.

noh
10 aastat tagasi

ei sobi Urmas, ei sobiks ka Merle, aga mis teha. IRL oleks võinud siiski veidi paremini minna, mõtlemise koht

mnjah
10 aastat tagasi

Mäesalult ikka väga nõrk tulemus, aga nii oligi arvata. Aga aitäh õnnitluste eest, Urmas sobib meile hästi!

Isamaasõja veteran
10 aastat tagasi

Siinkohal tahan õnnitleda käiki Haapsalu elanikke. Sukles jääb ja elu hääbub edasi. Sülekoer Karilaid jääb valukogu esimeheks edasi. Huraaaaaaa