0

Kaugliinibussid muutusid raamatukogudeks

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Raamatukogupäevade ajal saab nii Eesti kui ka muu maailma kirjanike teoseid lugeda ka Haapsalu ja Tallinna vahet sõitvais Sebe bussides. Foto: Riina Tobias
Raamatukogupäevade ajal saab nii Eesti kui ka muu maailma kirjanike teoseid lugeda ka Haapsalu ja Tallinna vahet sõitvais Sebe bussides. Foto: Riina Tobias

Eesti raamatukoguhoidjate ühingu ja bussifirma Sebe avasid Sebe kaugliinibussides 30 raamatukogu, kus saab lugeda Eesti ja välismaist ilukirjandust.

“Eestis on ligi 1000 raamatukogu ja lugemine on olnud ajast aega kõige populaarsem vaba aja tegevus. Ka täna on iga kolmas eestimaalane aktiivne raamatukogu kasutaja,” ütles Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu juhatuse esinaine Katre Riisalu.

Tema sõnul on raamatud bussides hea viis tuua need inimestele lähemale ning ehk jõuda ka nendeni, kes pole mõnda aega raamatukokku sattunud. Oktoobri lõpuni on Sebe bussides vastavalt märgistatud karpides lugemisvara, mis sisaldab teoseid kodu- ja välismaistelt autoritelt ning elulugusid sarjast “Eesti mälu”. Valikus on nii
vanameistreid kui ka noori autoreid. Raamatuid on ühes bussis paarkümmend ning juhul, kui raamatut bussisõiduga läbi ei jõua lugeda, saab selle laenata kodukoha raamatukogust.

Sebe kaugliinibussid sõidavad Tallinnast Tartu, Pärnu, Narva, Kuressaare, Valga, Võru ja Haapsalu suundadel.

Tallinna–Tartu, Tallinna–Pärnu ja Tallinna–Narva suundadel sõitvates täistunniekspressides saab proovile panna ka oma teadmisi raamatuloost. Selleks on raamatukoguhoidjate ühing koostanud viktoriini, mida saab sõidu ajal mängidat täistunniekspresside interaktiivsetel ekraanidel.

Kaugliinibusside raamatukogud on osa üleriigilistest raamatukogupäevadest, mida korraldatakse Eesti raamatukoguhoidjate ühingu eestvedamisel 23. korda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz