Juhtkiri: Valimistest olulisem

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuigi Martna võib eemalt tunduda vallana, kus pole õieti peale tühja maa midagi, on valimisvõitlus seal tasavägine ja tõsiseltvõetav. Rinnutsi on neli parteid ja valimisliit.

Nimekirjad on tugevad, IRLi väljatulekut põhjendab selle esinumber südamevaluga selle pärast, et vald jookseb tühjaks, tuleb midagi ette võtta. Ka alaline üksiklane, Keskerakonna nimekirja ainus mees ajab tõsist juttu. Tõsiseltvõetavad, mitte tühisõnaliselt õõnsad, tunduvad ka teiste nimekirjade valimislubadused.

Ka ei kipu nimekirjade esinumbrid üksteist mustama ja annavad endale aru, et kui rahval on tarkust valida igast nimekirjast helgemad pead, siis ongi hästi: ühe laua taga istudes riidu kiskuma ei hakata, kuigi volikogu igale kohale kandideerib neli inimest.

Valitsenud valimisliidul jätkus neli aastat tagasi nii palju tarkust, et nad toona suurt midagi ei lubanudki, sest üle oma varju ei hüppa. Nii ei saa neile teha ka etteheiteid millegi tegematajätmise pärast. Vastupidi: tehtud on rohkem.

Nüüd ka lubatakse rohkem ja arvatakse, et saadakse hakkama. Paraku ainult stabiilse vaikeluga valda siiski ei majanda. Tarvis on rahvast, tulubaasi, ettevõtlust ja töökohti.

Nii et valimistulemustest olulisem jätkusuutlikkuse kaalukeelena on Martnas hoopis rahvaküsitlus valla võimaliku ühinemise kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
wall mounted racks
10 aastat tagasi

Thank you for your blog post.Really thank you! Great.

long term care insurance Orange County
10 aastat tagasi

Great blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

5 dollars
10 aastat tagasi

I appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Keep writing.

Delfi kirjutab!
10 aastat tagasi

Kremli mänguasjad,etturid ja värbamisfilosoofia.Uhke Üle! 17.10.2013 15:03 2013a. Üle 64 miljoni euro musta raha. Eesti suurimas avastatud rahapesu juhtumis süüdistatakse nelja meest ja ühte finantsettevõtet selles, et nad keerukate skeemide ja välisfirmade abil pesid puhtaks ning lasid Eestis käibele üle 64 miljoni euro teadmata päritolu raha.•Kasutati Eesti kontosid. 2011. aasta detsembris esitas riigiprokuratuur Tallinna halduskohtule taotluse loa saamiseks kanda riigi tuludesse Tavidile kuuluval Norde Bank Finlandi kontol oleva rahasumma üle 3 miljoni USA dollari, kuid kohus jättis taotluse rahuldamata. Riigiprokuratuur põhjendas taotlust kriminaalmenetlusega, millega rahapesu andmebüroo tuvastas Venemaa firma OOO Selkhoxinvest tegevuses viite rahapesualasele kuriteole. 2009. aasta jaanuaris avati Selkhoxinvestile… Loe rohkem »