Lääne Elu paberleht 12. oktoobril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Olari Nebokat. Foto: Arvo Tarmula
Olari Nebokat. Foto: Arvo Tarmula
Eesti noortekoondisesse kuuluv Haapsalu sportlane Olari Nebokat loodab, et Ateena olümpial demonstratsioonalana kavas olnud booling jõuab peagi päris olümpiaalaks. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakond võtaks Haapsalu turu ja bussiliinid linna juhtida

Keskerakonna liidri Jaanus Karilaiu sõnul on nende ja teiste erakondade valimisplatvormid Haapsalus üldiselt sarnased, Teistest eristab Keskerakonda kuus lubadust. Näiteks lubavad nad võimule saades ehitada Haapsallu uue, linna otsese juhtimise all oleva turu ja asuda koos Tallinna tehnikaülikooliga looma tarku töökohti. Kui riik lõpetab linna bussiliinide toetamise, lubab Keskerakond neid linna rahakoti peal edasi käigus hoida.

Lugu saab lugeda siin.

Haapsalu narkokoer Buddy läks kooli

Septembri lõpus politsei– ja piirivalveameti Haapsalu kordoni meeskonnaga liitunud kümnenädalane isane spanjelikutsikas Corleone Buddy on esimesel nädalasel väljaõppel.

Kodanikud on mures valimisrikkumiste pärast

Nädala jooksul on toimetuse poole pöördunud kolm inimest, kelle arvates on rikutud head valimistava, ka on juhitud tähelepanu välireklaamile. Nädala alguses kutsusid Haapsalu muusikakooli õpetajad lapsevanematele saadetud meilis üles hääletama Haapsalu muusikakooli direktori Andres Kase ja õpetaja Viive Marleeni poolt. Vabaühenduste liidu EMSL valimiste valvur Urmo Kübar ütles, et hea valimistava rikkumist ta meilis ei näe, küll aga võivad lapsevanemad õigusega sellise kirja peale pahased olla.

Iga viies Läänemaa teise samba omanik suurendas sissemakset

SEBs ja Swedbankis suurendas II samba pensionimakseid võrdne hulk läänlasi: veidi alla 20 protsendi.

Kaitseliitlased mägedes

Kaitseliidu Lääne maleva kolm liiget osales möödunud laupäeval Alpides Edelweissi rännakul.

Veterinaaramet Haapsalu varjupaigas rikkumisi ei leidnud

Lääne veterinaarkeskus ja Haapsalu linnavalitsus kontrollisid Haapsalu loomade varjupaika ega leidnud rikkumisi, kuid loomakaitsjaid ametnike vastused ei veena.

Septembri alguses kirjutas Eesti loomakaitse seltsi liige ja Hiiumaa varjupaigapidaja Kadri Taperson, et Haapsalu varjupaigas ei pruugita täita loomakaitseseadusest ja lemmikloomade pidamise määrusest tulenevaid kohustusi.

„Mina seadusega vastuolus asju ei leidnud,” kinnitas Läänemaa veterinaarkeskuse loomakaitse ja loomatervishoiu spetsialist Tõnu Erik.

Olari Nebokat valmistub saama profimängijaks

Aivo Paljasmaa usutleb boolingus Eesti noortekoondisesse kuuluvat Haapsalu sportlast, kes loodab, et Ateena olümpial demonstratsioonalana kavas olnud booling jõuab peagi päris olümpiaalaks.

Lääne–Nigula otsib uusi jõujooni

Valimislugude sarjas annab Kaire Reiljan ülevaate kolme praeguse valla ühinemisel tekkiva Lääne–Nigula valla valimisvõitlusest ja kandideerijaist.

Lugu saab lugeda siit.

Eesti 100. sünnipäevaks tulevad tammikud Taeblasse ja Lihulasse

Sel nädalal käisid Läänemaa koolilapsed korjamas tõrusid, et panna alus puudele Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks rajatavais tammikuis.

Lugu saab lugeda siin.

Haapsallanna Soome–päevik

Haapsalust Soome elama kolinud Enriika Liiv kirjutab oma päeviku kolmandas osas, kuidas õnnestus Helsingis korter leida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
10 aastat tagasi

eelmisele on vaja rahustit, nii segast emotsiooni pole ammu kuulnud. isegi su iidol sukles väidab loos, et turg ei toimi. ja KOKSist pole sa vennike üldse aru saanud. 🙂 ja lintide lõikamise jutt on päris ebaadekvaatne. mis kohaga mõtled?

kodanikuule
10 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Vau kesikud ka üles ärganud…

Johannes
10 aastat tagasi

Mida veel? KE võtaks turu ja bussiliinid linna juhtida. Need ju ongi linna juhtida seniajani olnud. Karilaid, kust sa tuled? Vaata KOKS-i ka ja sa saad siis teada millised on kohaliku omavalitsuse kohustused. Muideks KOKS-is pole seadnud omavalitsusjuhtidele kohustust käia linte läbi lõikamas. Elu tahab elamist, mitte sisutühiste loosungite loopimist. Üks vene mõttetark on öelnud – vähem sõnu, rohkem lihtsat igapäevast tööd! Täna turg toimib kohalike võimukandjate kiuste ja nüüd ilmselt hakkab jällegi külvivolinik siin mingeid Tallinna norme kohaldama. Ei lähe läbi vennike. Kus külvad, sel ka lõikad, ütleb põllumehe kõnekäänd. Kui oled mees Tallinnast, siis helbi ka seal oma… Loe rohkem »