Osmussaar võib kaduda püsiasustusega väikesaarte seast

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kui uus väikesaarte seadus praegusel kujul vastu võetakse, kaob väikesaarte loetelust ka Osmussaar, kirjutab Maaleht.

Esimene asi, mis väikesaarlastele ei meeldi, on see, et pealinnas peetakse väikesaareks vaid sellist meretagust maalappi, kus kolmel aadressil on sisse kirjutatud kümme hinge. Sel juhul langevad Kõinastu, Osmussaar ja Kesselaid kohe välja, kirjutab ajakirjanik Peeter Ernits.

Osmussaarel on praegu ametlikult viis inimest. Kuues on ennast Tallinnasse sisse kirjutanud, et korralikku arstiabi saada.

Regionaalminister Siim Valmar Kiisler ütles, et praegu kehtiv väikesaarte seadus väikesaarte hulka arvamise kriteeriumi üldse välja ei paku ja seaduseelnõu 10 inimese nõue ei ole juhuslikult paika pandud. „See on piir, kust alates on näiteks regulaarse transpordiühenduse pidamine põhjendatud,” ütles ta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments