Piirivalvurid aitasid nelja merehädalist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

21. juulil kella 8.15 ajal sai politsei teate, et Hobulaiu lähistel vajab abi madalikule sõitnud jaht. Jahil viibinud kahe inimese elule oht puudus. Appi läks Haapsalu kordoni toimkond mootorpaadil. Abivajajatenii jõuti kell 9.20 ja alustati jahi madalikult lahtitõmbamist. Kell 9.40 alustas jaht piirivalve saatel iseseisvalt sõitu Haapsalu sadamasse.

21. juulil kella 15.35 ajal sai politsei teate, et Kuivastu sadama lähistel vajab abi jaht, mille mast on murdunud. 20 minutit hiljem väljus Kuivastu sadamast hädalistele appi piirivalvekaater. Kell 16.05 jõuti hädasolijateni ja alustati jahi pukseerimist sadamasse. Jahi pardal viibis seitse reisijat, kes arstiabi ei vajanud.

19. juulil kella 14.55 paiku palus Haapsalu lahel abi mootorrikkega jaht. Jahi pardal viibinud kahe reisija elule ohtu ei olnud. Sündmusele reageeris Haapsalu kordoni piirivalvekaater. Kella 16.15 ajal jõuti jahi juurde ja mõni minut hiljem alustati aluse pukseerimist Rohuküla sadamasse.

19. juulil kella 17.05 paiku sai politsei teate, et kolm tundi varem Ridala valla Topu rannas surfama läinud mees pole kaldale tagasi pöördunud. Teada oli, et surfar kandis kalipsot ning päästevesti. Sündmusele reageeris Haapsalu kordoni toimkond, appi kutsuti ka piirivalvekopter. Kella 18.10 ajal leidis kopterimeeskond surfari Tauksi saarelt. Abivajaja tõmmati vintsiga kopterisse ja toimetati Topu sadamasse. Mees arstiabi ei vajanud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Peeter
10 aastat tagasi

Tublid on ikkagi need piirivalvurid. Aitavad ja abistavad.