Alates esmaspäevast ootab mammograafiabuss sõeluuringule

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Esmaspäevast kuni 15. augustini oodatakse naisi Läänemaa Haigla juurde mammograafiabussi tasuta rindade uuringutele. Sel aastal oodatakse uuringutele ravikindlustatud naisi, kes on sündinud aastatel 1953, 1954, 1955, 1957, 1959, 1961 ja 1963.

Rinnavähk on kõige sagedasem pahaloomuline kasvaja naistel, sealjuures suureneb haigestumise risk oluliselt pärast 45. eluaastat. Eestis haigestub rinnavähki aastas umbes 600 naist. Mida varem rinnavähki haigestumine avastatakse, seda suurem on tõenäosus täielikult paraneda. Kõige olulisem on just vähi avastamine varajases staadiumis, kui naisel ei ole veel tuntavaid muutusi rinnas. Kasvaja õigeaegse avastamise korral on võimalik efektiivne ja rindasid säästev ravi.

Haigekassa saadab naistele ka meeldetuletuse rahvastikuregistris oleval aadressil. Kirju ei saadeta vaid neile naistele, kes eelmisel aastal uuringul juba käisid.

Uuringule võib registreeruda AS Mammograaf telefonil 627 4470 – registreerimisel küsitakse sünniaastat ja kontrollitakse ravikindlustuse kehtivust.

Kui kellelgi võib olla probleemi rahvastikuregistrisse kantud aadressilt teatiste kättesaamisega, soovitab haigekassa ise helistada ja end registreerida. Küsimuste korral saab teavet ka Haigekassa infotelefonilt 16363 või e-maililt info@haigekassa.ee.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments