Tõnis Mäe kontsert toetas kiriku ehitamist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval oli Eesti seitsmes Maarja–Magdaleena kirikus heategevuskontsert, et koguda raha Tallinna Mustamäe kiriku ehituseks.

Läänemaal oli kontsert kahes Maarja–Magdaleenale pühitsetud kirikus: luteri kirikus Ridalas ja õigesu kirikus Haapsalus promenaadi pargis.

Raplas, Eesti suurimas Maarja–Magdaleenale pühitsetud kirikus andis Tõnis Mägi kontserdi ja see kanti üle teistesse kirikuisse. Igas kirikus olid ka muusikud, kes mängisid kohapeal. Kontsert lõppes ühislauluga otseülekande vahendusel.

„Pärast ühislaulu tekkis kaaluta tunne,” ütles produtsent Lehari Kaustel. „Aplodeeriti pikalt, tekkisid lausa külmavärinad.”

Kausteli sõnul oli kuulajaid kokku tuhatkond, Raplas tuli kontserdile ligi 700 inimest.

Annetuse summa selgub, kui kõik kirikud on annetused deklareerinud.

Iga kiriku juurest saadeti Mustamäele paar pihutäit piirkonna parimat liiva. See segatakse ja pool liivast läheb uuele kirikule kingitava liivakella sisse. Teine pool läheb nurgakivi segusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments