Mart Helme on Tallinna linnapeakandidaat

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Tallinna ringkonna juhatus tegi oma neljapäevaõhtusel koosolekul erakonna esimehele suursaadik Mart Helmele ettepaneku olla kohalikel valimistel Tallinnas nimekirja esinumber ja seega ka erakonna linnapea kandidaat. Helme võttis ettepaneku vastu.

„Tallinn on Eesti pealinn ja kõige suurem omavalitsus, meie meelest on loogiline, et erakonna esimees astub siin valimistel üles,“ selgitab ringkonna juht Martin Helme. „Ja kui juba erakonna juht kandideerib, siis on samamoodi loogiline, et ta on nimekirja vedaja.“

Mart Helme leiab, et praegu linnavõimu omavale Keskerakonnale tuleb välja pakkuda selge ja tugev alternatiiv, mis avaldaks valijatele muljet. „Ma pean tunnistama, et riigikogu erakondade otsus saata Tallinnas välja oma teise ešeloni nimed teeb mind pisut nõutuks,“ ütleb Helme. „See ei motiveeri valijaid, kes tahavad muutusi, tulema nende poolt hääletama. Meie eesmärk on tuua nii pealinna valitsemisse kui Eesti poliitikasse üldiselt jõulisi värskeid ideid ning inimesi ja meie meelest ei tohiks seda teha kuidagi poole vinnaga.“

Tallinna ringkonna juhatus moodustas oma koosolekul ka programmi toimkonna ning pani paika sisevalimiste põhimõtted. Ühtlasi otsustati, et augusti lõpus korraldatakse Tallinna ringkonna üldkoosolek, mis kinnitab programmi ja viib läbi sisevalimised valimisnimekirja järjestuse määramiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments