Läänemaa laste tööd on väljas üle–eestilisel kunstinäitusel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Viljandi linnagaleriis avati reedel, 24. mail üle-eestiline koolinoorte uurimistöödel põhinev kunstinäitus „Elav, põnev ja kirev vaimne kultuuripärand”, mis võttis kokku õpilaste ja õpetajate viimase poole aasta töö oma kodu või kodukandi kultuuripärandiga.

Projekt algas detsembris kunstiõpetajate koolitusega, millele järgnes töö koolides — õpilased uurisid oma kodukandi vaimset kultuuripärandit ning lõid tulemuste põhjal kunstitöö. Üle–eestilisele näitusele valis iga kool ühe töö.

Õpetajaid ja õpilasi oli kokku tulnud üle Eestimaa, Läänemaalt siis Oru kool ja Lihula muusika- ja kunstikool.

Uuritud oli erinevat pärandit, näiteks saarlased olid välja toonud oma keele suhte „ö“ ja „õ“-ga.

Oru kooli õpilast Laura-Liisa Vikatit huvitas puidu mänguline kasutamine nii oma peres kui Eestis tervikuna läbi aegade.

Üritus oli hästi korraldatud ja samas väga hariv, sest lisaks oli meil võimalus Viljandi pärimusmuusikaaidas kontserdi käigus tutvuda vanade pillidega — parmupilli, kandle, torupilli ja nende kaasaaegsetega, mille kohta jagasid vahvate jutustuste saatel teavet Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud ja tudengid.

Näitus jääb Viljandis avatuks 20. juunini.

26. juunist 23. juulini saab näitust vaadata Tallinnas Eksperimentaalgaleriis ja galeriis Aatrium.

Projekti korraldasid UNESCO Eesti rahvuslik komisjon, rahvakultuuri keskus ja Sally stuudio.

Aive Nõupuu, Oru kooli kunstiõpetaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments