0

Pühapäeval on tasuta teatripäev

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pühapäeval annavad Viljandi kultuurikolledži teatrikunstieriala 10. lennu tudengid Haapsalu kultuurikeskuses kolm tasuta etendust.

Kaks esimeset etendust – kl 12 algav „Lood saba otsast” ja kl 13 mängitav „Lood pildi seest” — on mõeldud väiksematele lastele ja kõik teatrisse tulevad lapsed saavad koju kaasa magusa üllatuse.

“Lood saba otsast” on tempokas lastelavastus väikeste lauludega. Lood pärinevad Edgar Valteri “Pintselsabadest”, J. Chandler Harrise “Onu Remuse lugudest”, Andrus Kivirähki jutust “Lugu väikesest puuksust” ja hiina rahvamuinasjutust “Mai-Ling”.

“Lood pildi seest” on lavastus viiest vene absurdiklassik Daniil Harmsi lasteloost, mis pajatavad laste ja loomade seiklustest Harmsi veidravõitu maailmas, kus värvi annavad kordused ja lõbusad juhtumised. Jutukesed on lihtsad, aga vaimukad ja pakuvad vaatamisrõõmu lasteaedade lõpurühmadele ja koolide algklassidele.

Kell 18 algav Friedebert Tuglase novellil põhinev „Androgrüüni päev” on mõeldud vanematele kui 14aastased.

„Kõigis kolmes etenduses mängib kaasa ka Haapsalu tüdruk Laura Niils,” juhtis ürituse ühe korraldaja, Lions-klubi Valge Daam liige Deana Põder tähelepanu.

Tasuta teatripäev saab teoks heategevusorganisatsioonide LC Haapsalu Valge Daam ja Haapsalu Rotary klubi ettevõtete AS Est-Trans Kaubaveod, Pure Line Product OÜ, Haapsalu linna ja Haapsalu kultuurikeskuse toel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz