Homme näeb Läänemaa teedel Volgasid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Volga seltsi liikmed tulevad oma masinatega ühiselt välja iga aasta kevadel. Foto: Eesti Volga selts
Volga seltsi liikmed tulevad oma masinatega ühiselt välja iga aasta kevadel. Foto: Eesti Volga selts

Laupäeval näeb Haapsalus ja Läänemaa teedel vanu autosid – oma kevadise ringsõidu korraldab siin Eesti Volga selts.

“Muidu istuvad mehed Volgadega garaažis, kevadel võiks pere viia ilusaid paiku vaatama,” selgitas 2006. aastast eri maakondades peetava sõidu mõtet korraldaja Martin Ruud. Tema sõnul ongi kevadine ringsõit ainus päev aastas, mil klubiliikmed toovad masinad välja. “Volga on pühapäevaauto,” ütles Ruud. Alati on sobiv sõita trass läbi heledate kingadega ja viigipükstega, lisas korraldaja.

Osalejad saavad 60–70 kontrollpunktiga piirkonna kaardi ning igaüks valib ise külastatavad punktid, kus leitakse vastused korraldajate küsimustele.

Punktid on kaht liiki. “Räämas tehnika ja administratiivhooned endistes kolhoosides-sovhoosides meestele ning mõisad, rannad ja jõekäärud peredele,” ütles Ruud. Näiteks võidakse kontrollpunktis küsida, mitu kütusemahutit on kolhoosiaegses tanklas. Küsimused on eri kaaluga ning võidab enim punkte kogunu, mitte kõige rohkem punkte läbinu.

Osa kontrollpunkte asub ka Haapsalus, mistõttu suurem osa Volgasid tiirutab keskpäeva ja kella 13 vahel rahva rõõmuks linnas ringi.

Orienteerumiseks on aega viis tundi, siis kogunetakse Altmõisa külalistemajja, kus istutakse suure ekraani ette, vaadatakse küsimused läbi ja selgitatakse võitja.

Korraldaja ennustas, et Haapsalu lossihoovi koguneb laupäeval kell 11 umbes 20 Volgat. Kõik on enne keskpäevast starti oodatud vanu autosid uudistama.

Ruudil enesel on Volgasid palju ja tema naudib pigem nende kordategemise protsessi, “sõita väga huvi ei paku”. “Laupäeval vaatan ühe välja ja sõidan,” sõnas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments