Lembitu Tarang sai metsanduse elutööpreemia

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maavanem Innar Mäesalu tunnustas 2012. aastal Lembitu Tarangut (vasakul) sädeinimese tiitliga. Foto: Arvo Tarmula
Maavanem Innar Mäesalu tunnustas mullu novembris Lembitu Tarangut (vasakul) sädeinimese tiitliga. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Metsaseltsi teatel anti tänavune metsanduse elutööpreemia Läänemaa metsamehele ja pärandkultuuri uurijale Lembitu Tarangule.

Endine Läänemaa keskkonnateenistuse juht Lembitu Tarang alustas ühe esimesena Eestis pärandkultuuri kaitset ja uurimist ning mõiste pärandkultuur tutvustamist. Tema eestvedamisel algas pärandkultuuri inventeerimine meie metsades – algul Kullamaa piirkonnas, hiljem juba üle terve Eesti.

Metsanduse elutööpreemiat annab Eesti Metsaselts välja alates 2006. aastast, Lembitu Tarang on kaheksas laureaat. Mullu sai elutööpreemia Järvselja õppe- ja katsemajandi kauaaegne arendaja ja juht Heino Kasesalu.

Elutööpreemia anti üle reedel Tartus peetud metsanduse visioonikonverentsil. Konverentsil andsid Eesti Erametsaliit ja SA Erametsakeskus üle ka erametsa sõbra auhinna, mille sai riigikogu keskkonnakomisjoni endine esimees Tõnis Lukas.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments