Võrkpallur Vaido Veek käis külalisõpetajana kodukoolis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vaido Veek Virtsu koolis. Foto: erakogu
Vaido Veek Virtsu koolis. Foto: erakogu

Alati on tore, kui kodukooli külastavad endised vilistlased. Veel rohkem teeb heameelt, kui vilistlane, kes oma valitud alal on kaugele jõudnud, veedab päeva oma kunagises koolis lastele tunde andes. Just selline päev oli kolmapäeval Virtsu koolis, kui kooli vilistlane, võrkpallur Vaido Veek veetis külalisõpetajana laste keskel toreda sportliku päeva.

TTÜ värvides sel hooajal Eesti meistrivõistluste pronksi võitnud ja Schenkeri liiga võitjaks tulnud temporündaja nautis päeva täiega.

“Nii tore on siin jälle olla,” ütles Vaido Veek. “Lapsed on toredad, Virtsu on ikka armas väike maakool.”

Veek lõpetas Virtsu kooli täpselt kümme aastat tagasi. “Külastused ongi harvaks jäänud,” rääkis Veek, “kohe olin nõus, kui esimene treener külla kutsus.”

Vaidol olid tundide läbiviimisel abiks Virtsu spordiveteran Martin Vänt ja kehalise kasvatuse õpetaja Jaanus Getreu.

Päev algas Vaido ja laste vestlusega, millest lapsed said teada asju, mida nad varem tippspordist üldse ei teadnud. Näiteks et Eesti koondise laagris tuli teha 14 treeningut viie päeva jooksul. Ka seda, et algul tegeles Vaido jalgpalliga ja seda just Virtsu koolis, ning kui sujuvalt läks üleminek teisele alale.

Veel rääkis Veek õigest suhtumisest, pühendumisest oma valitud alale ja ka ohtudest, mis tippspordis ja üldse spordis varitsevad. Noortele pani ta südamele ka seda, et paljudest asjadest tuleb loobuda.

Vaido Veek: “Ma ei ole ise mitte kunagi suitsu proovinud ja pidutseja ma ka ei ole. Kui tahad jõuda kaugele, on just need esimesed asjad, mis kohe tuleb kõrvale jätta.”

Lisaks rääkis ta võrkpalli spetsiifikast ja hetke võrkpalli tasemest Eestis. Kuigi võrkpall on kaks tsüklit järjest jõudnud EM finaalturniirile, on ta ikkagi korvpalli ja jalgpalli varjus, kas või pealtvaatajate osas. Veek arvas, et asjad liiguvad siiski paremuse poole. Ka tutvustas ta profimeeskonna kodukorda, reegleid, trahve jne.

Praktilises osas olid lapsed nii õhinal, et ajast tuli puudu. Harjutused olid huvitavad, tehti individuaal- ja paarisharjutusi, kõike, mida võrkpalli ABC nõuab. Mängimine oli veelgi huvitavam ja kindlasti lõi Vaidos lapsi õpetades välja kõrge professionaalsus ja tugev pedagoogianne. Kaheksanda klassi poisid Martin ja Roomet arvasid, et õpetaja oli suurepärane ja tundsid suurt rõõmu, et sellest väikesest majast on kasvanud suur tegija.

Ilusast päevast jäi koolile mälestuseks Vaido autogrammiga mängusärk ja ühispilt. Kooli direktor kinkis Vaidole raamatu Virtsu koolist.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments