Juulis hakkab sõitma suvebuss Haapsalust Roostale ja Dirhami

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne maavalitsus küsitles 4.–11. märtsini inimesi, et selgitada välja, kui paljud vajavad suvel ühistranspordi kasutamise võimalust sõiduks Haapsalust Roosta randa ja Dirhamisse.

Kristi Erkmann maavalitsusest teatas, et küsitluse tulemused näitasid huvi suvebussi vastu.

Küsitlusele vastas 259 inimest. Vastajaist 182 olid kindlad, et nad sõidaksid bussiga ja 59 inimest arvas, et võib-olla nad sõidavad.

Populaarseimaks väljumisajaks osutus Haapsalust kell 10 ja kell 11 ning populaarsemaiks saabumisajaks tagasi Haapsallu kell 18 ja kell 19.

“Saime inimestelt ka palju häid ettepanekuid, mida saame arvestada suvebussi kavandamisel,” lisas Erkmann.

Peale elanike said oma arvamust avaldada ka turismiettevõtete esindajad ja nende valdade esindajad, mida buss läbima hakkaks. Turismiettevõtjaist 73% olid bussist huvitatud ning valmis seda reklaamima.

Maavalitsus koostab bussiliini teenindamise tingimused, misjärel hangitakse liinile vedaja. Hanketingimustes püütakse arvestada küsitluses tehtud ettepanekuid.

Suvebuss on pilootprojekt, mille raames pakutakse 1.–31. juulini võimalust Haapsalust sõita päevasel ajal Põhja-Läänemaale ja tagasi. Edaspidi saab infot suvebussi kohta Lääne maavalitsuse kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
HRT
10 aastat tagasi

Olgugi, et kulud oleks suuremad, kuid kaaluma peaks varianti, et vahepeal tuleb buss ka atagasi. Sest väga oluline oleks Haapsalu külalistel sõita sama bussiga ühe päevaga kahte kohta vaatama. Väljuks ühes, buss tuleb uuesti (ükskõik kas edasi- või tagasisuunas) ja saab sõita vaatama ka teist kohta. Ning ongi tabatud kaks kärbest ühe hobiga.
Ehk oleks parem ka “maakatele? Jõuab sõita linna kiiremas korras asjad aetud ja tagasi? Muidu oleks buss vaid pooles mõttes olemas.