5

Lugeja kirjutab: tunnen raudteest puudust

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tahaksin öelda ka mõne toetava sõna Tallinn-Haapsalu raudtee vajalikkusest. Olen elanud küll suurema osa oma elust Tallinnas, kuid minu juured on sügaval Läänemaa mullas. Seal on mu sünnikodu, seal puhkavad minu esivanemad. Seetõttu pole mu sidemed Läänemaaga kunagi katkenud.

Rongiliiklusest olen tundnud puudust ajast, kui see likvideeriti. Sõitsin rongiga tihti nii Haapsallu kui ka Leediküla kalmistule, oma esivanemate haudadele.

Tallinn-Keila-Haapsalu bussiga sõitsin oma sünnikoju. Nüüd pole rongi ja Keila-Haapsalu buss käib nii harva, et sellega on pea võimatu koju saada.

Meil on küll auto, kuid bensiinihind kasvab. Usun, et mugavam oleks sõita rongiga, kus on kindlasti lahedam istuda kui autos. Rongis võib ka muidu autoroolis istuv juht tunda end vabalt. Ei pea jälgima teed ega kaasliiklejaid, vaid võib südamerahuga loodust imetleda. Samas ei saasta rong nii palju õhku, on kindlasti keskkonnasõbralikum liiklusvahend.

Kõike kokku võttes olen igati Tallinn-Haapsalu raudtee taastamise pooldaja.

Helju Kalbus
Tallinnas
20. urbekuu päeval 10 226 aastal Taara-usu kalendri järgi

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
raudteeäärne elanik
raudteeäärne elanik

Ei minagi oleks vastu sellele rongiühendusele, aga……. Tore põhjendus, et autokütus läheb kogu aeg kallimaks, rongiga oleks siis hea sõita. No andke andeks, rong hakkaks siis raha kulutamata sõitma, raudtee ülalpidamine ei võtaks üldse raha, uued rongid saadakse muidu kätte, jne, jne, jne. Muidugi oleks tore vanainimestele rongisõitu pakkuda, aga kas me suudame seda neile võimaldada. Kas me oleme nii rikkad, et see sõit kinni maksta?

2.kodanik
2.kodanik

Oleme küll nii rikkad. Vaata ümberringi, mis totrusi makstakse silmagi pilgutamata kinni….

mart
mart

Keila-Haapsalu ühendus on tõepoolest totaalne häbiplekk ja juba aastaid peale Eesti Bussi pankrotti. Selle kandi inimestel puudub igasugune võimalus liigelda teiste inimestega samadel alustel. Raudtee annaks kindlasti palju juurde ühenduse parandamisel.

Raul
Raul

Kas sa ei tea, et sinu arsti juures käigud maksab kinni see teine maksumaksja, see kes arsti juures ei käi. Ja ühel hetkel ei käi enam minu lapsed koolis…aga ikka millegipärast kaetakse koolide kulusid ühisest rahakotist. Ja muuseas – teatrid ja kontserdimajad saavad suurt toetust riigieelarvest – aga mina ju teatris ei käi. Ja osadel inimestel pole politsei ja tuletõrjega elu sees mingit pistmist olnud – ja ikka tuleb kinni maksta. Just nii see käibki – kõik maksavad ja need kel vaja, need kasutavad. Ja kui minul vaja, siis ka kasutan. See ongi ühine hüve. Transport teiste hulgas.

Ka mina olen väga
Ka mina olen väga

…raudtee poolt. Aga olen selle vastu,et mu sõidud peaks kinni maksma teine,raudteed mitte kasutav maksumaksja oma maksudest tuleva dotatsiooni kaudu. Seepärast panen iga kuu kümme eurot kõrvale ja küll kunagi mu lapsed teevad asja ära. See võlgu elamine on uue Eesti mood,mille üle pangad kindlasti rõõmustavad. Aga ükskord me sõidame niikuinii …..

wpDiscuz