0

Juhtkiri: Peatatud aeg

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

24. veebruaril kell üks päeval peatasid tuhanded inimesed hetkeks oma igapäevategevuse, et jäädvustada Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul piltidele üks minut siinse rahva elust. Eesti pressifotograafide liidu ja riigikantselei kutsel pildistati üles ümbritsevaid inimesi, meeleolusid, nähtusi või loodust — üheskoos jäädvustati tänasest üks hetk ja praegune ajastu.

Täna avaldavad Eesti maakonnalehed ja suuremad päevalehed valiku fotoaktsioonile „Eesti minut” saadetud piltidest. Üldse laekus fotosid 7609 inimeselt kõikidest Eesti maakondadest ja ka välisriikidest. Tillukest valikut Läänemaalt saadetud 179 foto hulgast saab näha ka tänasest Lääne Elust.

Kõik jäädvustatu läheb Eesti rahva muuseumisse säilitamiseks. Iga kodutänav, heisatud lipp ja vanaema on tähtis, lausa ajalooline. „Eesti minut” kordub alles viie aasta pärast. Siis näeme, kuidas on need 7609 pildil olevad inimesed, kohad ja kombed muutunud.

Loodetavasti annavad fotod kunagi tulevastele põlvedele ülevaate sellest, kuidas Eesti rahvas elas ja tegi 2013. aastal oma riigile sünnipäevakingituse nii, et peatas üheks minutiks aja ja jäädvustas selle.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz