0

Juhtkiri: Ühinemise tee

Avatar

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Nelja valla ühinemise ettevalmistus jõudis eile uude etappi, volikogude kätte. Siiani ragistasid selle kallal ajusid komisjonid, nüüd on esimene visand ühinemisest paberil. See ei ole lõplik ja kivisse raiutud dokument, see on alles mõnekümne inimese pingelise töö vili. Nüüd saavad lepingu kallal töötada vallavolinikud.

Järgmine tähtis päev ühinemise teel on 7. märts. Siis, tuleval neljapäeval, saavad kell 17 Taebla vallamajas kokku kõik neli volikogu, et veel küsida, vaielda ja kaitsta oma seisukohti. Poolteist tundi hiljem peaks iga volikogu sealsamas pidama oma erakorralise istungi. Volikogud otsustavad, kas ühinemisleping on neile vastuvõetav ja kas see kõlbab panna rahvahääletusele. Et Taebla vallamaja saal mahutab 300 inimest, on ka kõik huvilised oodatud osalema.

Niisiis on aega ettepanekuid teha ja lepingusse muudatusi sisse viia 7. märtsini. Kuid ka pärast 7. märtsi ei ole leping veel kivisse raiutud. Leping peaks olema lõplikul kujul valmis rahvahääletuse ajaks, aprilli alguseks. Nõnda on lepingu kallal töötada veel peaaegu kuu aega.

Enim tööd ongi vaja teha lepingu juurde käivate lisade kallal. Tõenäoliselt on seal kõige tulisemad vaidlused raha ja investeeringute pingerea teemal. Kui see kari on ületatud, võib ühinemises juba kindlam olla. Teine suur ülesanne on inimestele selgitamine, rahvas toetaks ühinemist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz