0

Omavalitsuste ühinemistoetus suureneb

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tänasel Riigikogu maaelukomisjoni istungil sai heakskiiduparandusettepanek kohalike omavalitsuse üksuste ühinemist reguleerivale seaduseelnõule, mille tulemusel suurendatakse ühinemise tulemusel moodustunud kohaliku omavalitsuse üksuse ühinemistoetust.

Maaelukomisjoni liikme ja reformierakondlase Meelis Mälbergi sõnul on senine riigi poolne toetus osutunud omavalitsuste jaoks liiga väikeseks, peaks ühinemistoetuse tõstmine motiveerima kohalike omavalitsuste vabatahtlikku ühinemist. „Kui siiani sai iga uus ühinenud omavalitsusüksus 40 eurot elaniku kohta, siis nüüd tõuseb see 50 euroni. Ühinemistoetuse miinimumi tõstetakse 128 000 eurolt 150 000 euroni ja maksimumi 256 000 eurolt 400 000 euroni ühineva omavalitsusüksuse kohta,’’ lausus parlamendisaadik.

Parandusettepaneku tegid Reformierakonna ja Isamaa ja Res Publica fraktsioon.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz