Ridala spordirahvas pidas pidu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Reedel õhtul lustis Ridala valla spordirahvas Uuemõisas kutsekooli suures saalis, et tunnustada valla parimaid sportlasi.

Terve lavaesine oli täis suuri ja väikesi karikaid, väljajagamist ootas ligi 40 karikat. Karikad said läinud aastal valdade suve- ja talimängudel hästi esinenud võistlejad, aga ka muudel võistlustel silma paistnud Ridala valla sportlased.

Üks tunnustatum sportlane oli Ly Märss Panga külast. Temata ei möödu naljalt ükski võistlus, ütles Ridala spordielu hing Pille Raudsepp.

“Suusatab, mängib võrkpalli, teeb kergejõustikku,” loetles Pille Raudsepp spordialasid, millega Ly Märss tegelda jõuab. “Teda jätkub igale poole.”

Kiita sai ka Panga küla võrkpallinaiskond Säde, kus ka Ly Märss kaasa lööb. Nad algatasid koos Triin Suurkülaga ja viisid ellu projekti “Võrkpalliplatsid korda!”.  Talvel aga on pereisa Kaido Märss see, kes hoiab sõidukorras Mäemõisa pargi suusaraja.

Võnnu külast teenis tunnustuse Viive Pärna, kes pani noored sporti tegema: kabetama ja maletama, palli ja lauatennist mängima.

Ujumistreener Krista Cramer andis Ridala lastele tasuta ujumise algõpet ja pani kokku valla ujumisvõistkonna, nii et valdade neil suvemängudel, kus on kavas ka ujumine, on Ridala olnud Haapsalu järel teine.

Kõige sportlikuma perekonna auhinna sai perekond Valk: Maret ja Mati ning lapsed Marcos ja Marten.

Seenioride klassis teenis tunnustuse Jaan Koppe. “Seenioride klassis meil temast kõvemat meest ei ole,” ütles Pille Raudsepp.

Noorte lootuste karika said Olari Nebokat hea esinemise eest boolingus ja lauatennises ning kergejõustiklane Karl Koha.

Selle aasta võistlustel  oli üks enim diplomeid saanud võistleja Marina Ivanovitš, kes noppis võite kabes, males ja koroonas.

“Tema on vabariigiski tuntud kabetaja,” kiitis Raudsepp.

Lauatennisevõistlusel paistsid silma Silvi Kurisman ja tema 5. klassis õppiv tütar Kärt, kes oli ema järel kohe teine.

Aktiivse spordielu taga seisab valla spordijuht Pille Raudsepp. Üle–eestiline spordiliit Jõud tunnistas Raudseppa kui kohaliku spordielu edendaja Läänemaa aasta tegijaks.

Ridala vallas on tava kutsuda igal aastal jaanuari kolmanda nädala lõpus kokku kõik eelmisel aastal silma paistnud sportlased ja tunnustada neid. Tänavune tunnustamisõhtu oli 15. korda. Kutsutuid oli koos kaaslastega 200 ringis, kohale tuli umbes 160 inimest, kelle seas oli silmapaistvalt palju noori rõõmsaid piduhimulisi noori.

Vallavalitsus kostitas pidulisi rikkaliku peolauaga, mille katsid kutsekooli õpilased. Põnevaks etteasteks oli kutsekooli saali maha pandud  kunstjääst põrand, millel esinesid jäätantsijad Emili Arm ja Kristjan Rand, tuntud kui telesaate “Tähed jääl” treenerid. Tantsuks mängis ansambel Nukker Kukeke Tartust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
www
11 aastat tagasi

Igati tubli tegu! Eriti see,et sakusi tegid õpilased, kus kõik läks asja ette, mitte ei tehtud kuiva trenni.

tundmatu
11 aastat tagasi

Tähed jääl oli see saade kus nad osalesid Emili Arm ja Kristjan Rand.