Matsalu rahvuspark saab juubeliks e-teejuhi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Järgmisel aastal kümnendat sünnipäeva tähistaval Matsalu rahvuspargil on oma loodusväärtuste tutvustamiseks kavas valmis saada esimene omataoline elektrooniline teejuht, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Esialgu oli plaanis Matsalu rahvuspargi väärikaks tähtpäevaks teha üks mahukas raamat, kuid siis jõudsime järeldusele, et aeg on ühes võimalustega edasi läinud,” ütles keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni juht Kaja Lotman.

“Matsalu kui looduskaitseala enam kui 50-aastase tegutsemise ajal on tekkinud palju sellist materjali, mida ei taha niisama kuskil internetisügavustes hoida, vaid kõikidele huvilistele võimalikult lihtsalt kättesaadavaks teha,” lisas ta.

Peaaegu 18 000 eurot maksma minevas omamoodi õpperaamatus on võimalused, mida elektroonikaga saab ühte siduda: Matsalule iseloomulikke looduskooslusi, loomi-linde ja matkaradu tutvustavaid tekste hakkavad toetama graafikud, fotod, videod ja helid. Ka annab e-teejuht ülevaate Matsalu ajaloolisest kujunemisest ja olulisematest kultuuripärandi objektidest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments