Haapsalu kinnitas oma osalust tänavalgustuse uuendamise projektis

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu andis reedel garantii, et osaleb Haapsalu tänavavalgustuse uuendamise projektis omaosalusega, mis moodustab 10% projekti maksumusest ja kogu projekti käibemaksust.

Haapsalu tänavavalgustuse uuendamise esialgne netomaksumus on pisut üle 3 miljoni euro. Selle sees on 2043 valgusti väljavahetamine, mis läheb maksma 2,9 miljonit eurot. Ideekavandiks ja projekteerimiseks arvestatakse 106 000 eurot. Ekspertiisi ja tarkvara peale kulub 26 000 eurot.

Uus moodne ja säästlik tänavavalgustussüsteem peaks kokku hoidma 50 000 eurot aastas.

90% projekti maksumusest tuleb keskkonnainvesteeringute keskuse kaudu Austria vabariigilt. Haapsalu kanda jääb 10%, kuid mitte rohkem kui 304 000 eurot. Sellest jääb tulevasse aastasse 30 400 ja ületulevasse ligi 274 000 eurot.

Aselinnapea Peeter Vikman selgitas volikogule, et kaalumisel on projekti finantseerimine linnale kuuluva Haapsalu Linnamajanduse ASi kaudu.

“Kas linn laenab ise raha ja toetab aktsiaseltsi või laenab aktsiaselts ise, pole veel otsustatud,” selgitas Vikman volikogule.

Volikogu võttis eelnõu vastu 14 poolthäälega, volinikke oli kohal 15. Kokku on volikogus 21 kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments