Läänlased Pärnumaa rahvarallil

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pärnumaa rahvarallile startis 71 ekipaaži, nende seas kuus meeskonda Läänemaalt.

Marko Kukuškin/Delvis Tõkke oli esindatud 2 WD-S klassis ja näitasid kiireid aegu ja stabiilset sõitu. Tulemuseks tubli üldarvestuse 4. ja oma klassi 3. koht.

Kõige arvukamalt olid läänlased esindatud SU klassis – viie ekipaažiga. Kahjuks kõik meie võistlejad finišit ei näinud. Päev hakkas ärevalt Kalle Kruusma / Tajo Truuverile kes esimese katse esimeses šikaanis sõitsid otse ja oma auto nina lagedaks sõitsid, aga see oli alles algus, sest katse lõpu osas murdus pooleks ka tagasilda kinni hoidva varda kinnitus koos vedru alusega. Nii sõideti ka teine katse. Ülesõidul kolmandale katsele tõmmati silla kinnitused ja vedru koormarihmaga kinni ja nõnda sõideti ülejäänud kuus katset. Tasuks oma klassi 2. koht.

Ebaõnn seiras ka esimest korda koos sõitvate Madis Kruusma ja Egert Jakobi ekipaaži. Nemad kaotasid esimesel kiiruskatsel esipidurid, sõitsid vapralt edasi, kuni kuuendal kiiruskatsel inimtühjas kohas rajalt välja kaldusid ja põhja peale kinni jäid ning katkestasid.

Teisele ja kolmandale kohale käis sekund-sekundis võidusõit kuuenda katseni – teised olid Sander Ilves / Siim Nõmme ühesekundise eduga Kalle Kruusma / Tajo Truuveri eest. Viimasel, Jõulumäe katsel, tabas Ilves / Nõmme ekipaaži ebaõnn, teiseks kerkisid Kruusma / Truuver ja  kolmandaks Üllar Paas / Raul Aava, kes olis esimesel kiiruskatsel šikaanis auto lõhkunud ja kes sõitsid ka esimest korda koos.

Kahjuks jäi Jõulumäe kiiruskatse viimaseks ekipaažile Stern Ilves / Jonar Ilves, kes sõitsid rajalt välja vastu puud. Poiste endiga on kõik korras, kuigi auto tahab palju remonti.

Jõulumäe katse oli väga tehniline ja tähelepanu vajav katse, mis kulges suurte mändide vahel  üles-alla ja paremale-vasakule. Siin katkestas ka liider Sander Siniorg.

Selle võistlusega sai läbi SU klassi rahvaralli hooaeg, mille kokkuvõtteks võitsid Kalle Kruusma / Tajo Truuver. Teiseks tulid noored üllatajad Rein Raat / Janno Jürisson  ja kolmandaks Sander Ilves / Siim Nõmme ees.

Tänavu peaks toimuma veel üks rahvaralli, aga see enam SU-võistlussarjas arvesse ei lähe.

Järgmine võistlus on 8. detsembril Kiltsis, mis avab ka Lääne regiooni meistrivõistlused 2013 ja HePa Cup 2013 hooaja rahvasprindis. Lääne regiooni meistrivõistlusi korraldab  jätkuvalt meie Igaühe Terviseklubi. Mulle see on 6. aasta sarja vedada.

Kalle Kruusma, MTÜ Igaühe Terviseklubi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments