Läänemaa raamatukogud saavad arvuteid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa raamatukogud saavad endale kümme rahvaloendajate kasutuses olnud sülearvutit.

Kümnest Läänemaale tulevast arvutist kaks jääva maakonna keskraamatukokku, ülejäänud kaheksa jaotatakse vallaraamatukogude vahel.

Maakonnaraamatukogu direktori Ilme Sepa sõnul pidi algse kava kohaselt iga vald saama ühe arvuti, kuid lõpliku jaotusotsuse tegi kultuuriministeerium. Nii jäävad kolm vallaraaamatukogu seekord ilma. „Nad polnud tol hetkel arvutist ka väga huvitatud,” ütles Sepp.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete juhi Ave Toots-Erelti sõnul võeti jaotuskava koostamisel eelduseks, et raamatukogu oleks avatud enamikul päevadel nädalas. Samuti arvestati keskraamatukogu ettepanekuid ja raamatukogude infotehnoloogia olukorda.

Erelti hinnagul sobib jagatav sülearvuti raamatukoguhoidja tööarvutiks.

Ilme Sepp ütles, et Läänemaale jõuavad ministeeriumi jagatavad arvutid järgmise nädala alguses.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments