Selgusid Lääne regiooni 2012. aasta meistrid autospordis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

SU esikolmik Kalle Kruusma, Madis Kruusma ja Üllar Paas. Foto: erakogu
SU esikolmik Kalle Kruusma, Madis Kruusma ja Üllar Paas. Foto: erakogu

Laupäeval, 29. septembril tõmmati joon alla Lääne regiooni meistrivõistlustele ADDINOL Martna rahvasprindiga. Võistlusele registreerus 40 sõitjat ja kohale tuli 45, neist 11 oli Läänemaa oma sõitjad.

Kui esimesed kaks vooru sai kõigil sõidetud kuivades oludes, siis viimase sõiduvooru jooksul hakkas sadama ning viimased startijad võistlesid juba paduvihmas ja ligaseks muutunud rajal. Rada ise oli vaheldusrikas – oli nii kiireid ja sirgeid lõike kui ka väga kitsaid šikaane ja aeglasi kohti. Enamik Läänemaa teid polegi rahvasprintide pidamiseks ideaalsed, sest on liiga sirged. Selle olukorraga tuleb leppida ja nii oli ka sellest rajast võetud maksimum.

Eelnevalt oli seitsmest võistlusklassist omal meistritiitli kindlustanud juba neli sõitjat, ülejäänud kohad jagati ära viimase etapi võistlusega. Varem J-18 klassis omale tiitli kindlustanud Sander Siniorg oli seekord stardis 2 WD-S klassis ja tegi seekord puhta töö. Kuigi ta sai esimeses voorus 10 sekundit trahvi, võitis ta kaks ülejäänud vooru ja ka esikoha.

Läänemaa sõitjate tulemustega võib jääda rahule, sest viimaselt etapilt tuli SU-klassis nelja Läänemaa sõitjaga esindades kolmikvõit Igaühe Terviseklubi sõitjatele. Kasari etapil oli Kalle Kruusma kiirem ja Madis Kruusma teine, aga nüüd viimaselt etapilt võttis Madis magusa võidu, edestades isa Kallet tema enda autol ainult sajandikega. Kolmas oli Stern Ilves ja neljas Üllar Paas. Tänu viimaselt etapilt saadud topeltpunktidele tõusis Üllar Paas 1 punktiga mööda hiidlasest Rainis Kallasest ja 2012. aasta kokkuvõttes tuli kolmas koht; Stern Ilves oli viies.

4WD-s sai Kaido Saul sõita ainult 1 vooru – siis ilmnesid tehnilised probleemid ja sõit jäi pooleli. J-18 sõitsid Egert Jakobi ja Jonar Ilves märksa kiiremate autode vastu ja pidid tunnistama nende paremust, saavutades vastavalt 7. ja 8. koha.

Naiste klassis oli võitja selgitamine jäänud viimasele etapile ja võiduga Martnas kindlustas endale tiitli Sirje Potisepp.

2WD-S klassis, kus olid stardis juba varem omale tiitli kindlustanud Marko Kukuškin ja üle tüki aja jälle startimas ka Rutmar Raidma, saavutasid nad vastavalt 7. ja 13. koha.

Kokkuvõttes läks ka teistel läänlastel hästi. Meil on tugev pagas, kuna maakonnas on mitu arvestatavat autospordiklubi, kelle liikmed sõidavad võistlustel ja korraldavad võistlusi.

Autasustamine toimus pärast võistlussõite Haapsalus Promenaadi hotellis, kus jagati karikaid nii toimunud ADDINOL Martna rahvasprindi kui ka Lääne regiooni MV 2012. a sarja parimatele. Samuti said tseremoonial oma autasud kätte ka Balti rahvaralli karikavõistluse parimad. Läänlastest osales sarjas SU-klassis Madis Kruusma – Tavor Tani, kes saavutasid ka kokkuvõttes kolmanda koha; peale nende osalesid selles sarjas Kaido Saul – Jagnar Jaaska 4WD klassis, kes tänu viimasele mitteosaletud etapile Lätis langesid 5. kohale 4WD tänavasõiduautode klassis.

Hooaega võib iseloomustada läänlastele edukaks, sest Kalle Kruusma, kes sõidab esimest hooaega uue autoga, on uues klassis teinud puhta töö kõigis lõppenud rahvasprindisarjades SU-klassis, võites Lääne regiooni MV 2012, HePa Cup 2012 ja EALi karikasarja. SU-klass ei ole küll EALi sarjas ametlik. aga sõitjad on arvestanud punkte sama süsteemiga ning aasta lõpus antakse parimatele karikad üle. Madis Kruusma on EALi sarjas kolmas, Lääne regiooni MV arvestuses teine ja HePa Cupi arvestuses viies. Marko Kukuškin, kes sõidab esimest hooaega 2WD-S klassis, lõpetas EALi karikasarjas teisel kohal, võitis Lääne regiooni MV 2WD-S klassis ja saavutas HePa Cupi sarjas teise koha.

Sel aastal on jäänud sõita veel kolm rahvarallit ja juba tuleval laupäeval on sõitjad stardis Virumaal, Grossi Toidukaupade Virumaa rahvarallil, mis toimub Kehala paarisrajal ja selle ümbruses.

Igaühe Terviseklubi vaatab juba aastasse 2013 ja sellega seoses on plaanis uue hooajaga algust teha, nagu traditsiooniks saanud, detsembris Kiltsis.

Korraldajad tänavad kõiki, kes olid abiks ja toeks 2012. aasta hooaja läbiviimisel, loodame teie toetusele ka järgnevatel aastatel.

ADDINOL Martna rahvasprindi tulemusi näeb siit.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments