Hinnaerinevused toidukaupluste vahel suurenevad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Õhtulehe tehtud kauplusekettide ostukorvide võrdlusest ilmneb, et poodide hinnaerinevused suurenevad.

Õhtulehe värskelt läbi viidud uuring näitas, et toiduainete hinnaerinevus soodsamate toidupoodide esikolmikus jääb nelja protsendi piiresse. Soodsaim ostukorv oli septembris Säästumarketis (42,28 eurot), järgnesid Prisma (44,00 eurot) ja Maxima (44,35 eurot). Üldine hinnaerinevus aga suureneb ja võrreldavate toodetega ostukorv maksab näiteks Selveris juba viiendiku võrra (20%) rohkem kui hinnalt kõige soodsamas Säästumarketis.

Võrreldes käesoleva aasta juuniga ja möödunud aasta septembriga on toidukaupade hinnad langenud neljas kaupluseketis – Säästumarketis, Maximas, Rimis ja Konsumis. Kõige kallimad toidukaupade hinnad Tallinnas on jätkuvalt Tallinna Kaubamajas ja Stockmannis, kus samade toodete eest tuleb tarbijal välja käia ligikaudu 20 eurot rohkem võrreldes Säästumarketiga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments