Noarootsi gümnaasium võõrustab Nõo reaalgümnaasiumi üheteistkümnendikke

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Fotod: Arvo Tarmula

Täna lõuna ajal tuli Noarootsi gümnaasiumile külla suure bussi täis Nõo reaalgümnaasiumi õpilasi Tartumaalt, kes jäävad Noarootsi kaheks päevaks.

Noarootsi gümnaasiumi viis õpilast peatasid külaliste bussi juba mitu kilomeetrit enne Pürksit, nõukogude sõjaväe kunagise kontrollpunkti väravaputka juures. Poistel kodust toodud õhupüss või kabuur ja puss puusal, tüdrukud olid „relvastatud” fotoaparaadiga.

Bussisõitjail  kontrolliti dokumente ja vaadati, et keelatud asju kaasas poleks, enne kui nad said loa edasi sõita.

Pürksi keskväljakul pudenes kahe korrusega bussist maha umbes 50 Nõo reaalgümnaasiumi õpilast, kooli kõik kolm 11. klassi, ja kaks õpetajat.

Vaheldumisi on kahe kooli õpilased ja õpetajad üksteisel ennegi külas käinud, nüüd aga on tekkinud tihedam side kahe kooli praeguse 11. klassi vahel. Mullu käisid noarootslased, toona siis 10. klassi õpilased Nõos külas ja kaotasid jalgpallilahingu. Nüüd ihkavad nad revanši.

Kui Nõo koolis näidati noarootslastele arvutitundi, keemia- ja füüsikatundi, siis nüüd viiakse külalised rootsi keele tundi. Tehakse ka ühine roostikumatk, peetakse eeskavaga pidu ja tehakse muud sõud, kirjeldas Nõo 11.b klassi juhataja Ege Lepa.

Haapsalu gümnaasiumi ja Wiedemanni kooli kokkukolimine on köömes selle kõrval, kuidas Nõo kool praegu peab hakkama saama. Vana koolimaja asemel on suur auk, kerkivad uue koolimaja müürid. Kool on Tartus laiali viies eri kohas, sh tervishoiu kõrgkoolis, osa loenguid on Tartu ülikooli loengusaalides.

„Jookseme hirmsasti edasi-tagasi,” ütles Ege Lepa.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
T
9 aastat tagasi

sõbralik võõrustaja pildil nr. 2 #püssimees