Collegium Musicale sünnipäevakontsert kõlab Euroraadios

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Endrik Üksvärav.

Lihulast pärit Endrik Üksvärava dirigeeritava kammerkoori Collegium Musicale sünnipäevakontsert edastatakse Euroraadiosse Põhja- ja Baltimaade kaasaegse muusika sarja.

Collegium Musicale teise sünnipäeva kontsert toimub kolmapäeval, 3. oktoobril kell 19 Tallinnas Niguliste kirikus. Koor esitab kolme Eesti helilooja – Arvo Pärdi, Erkki-Sven Tüüri ja Pärt Uusbergi – loomingut. Kontsert edastatakse Klassikaraadio vahendusel Euroraadio Põhja- ja Baltimaade kontserdisarja (2012–2013 Nordic-Baltic Concert Season).

Ühtlasi on tegemist koori debüütplaadi „Peegel peeglis“ esitluskontserdiga.

„Meie koorile on see suur au esindada Eestit Euroraadio sarjas, kus näiteks Lätit esindab segakoor Latvija, Rootsit Eric Ericssoni Kammerkoor ja Soomet Tapiola Sinfonietta,“ ütles Endrik Üksvärav.

Sünnipäevakontserdi kava on Üksvärava sõnul koostatud lähtudes sellest, et koori üheks prioriteediks on just Eesti heliloojate loomingu esitamine.

Euroraadio Põhja-ja Baltimaade kontserdihooaeg on korraldatud kaheksa maa poolt, selles osalevad Rootsi, Soome, Taani, Norra, Island, Läti, Leedu ning Eesti. Põhja- ja Baltimaade hooaja eesmärk on tutvustada tänapäeva muusikat ja eri maade muusikuid laiemale kuulajaskonnale nii kodumaal kui ka väljaspool.

Kontserti saab kuulda Klassikaraadio eetris 6. novembril kell 19.05.

Kammerkoor Collegium Musicale tuli kokku 2010. aasta oktoobris dirigent Endrik Üksvärava eestvedamisel. 2011. aastal osales koor kolmel konkursil: aprillis rahvusvahelisel koorifestivalil Tallinn 2011 saavutati kammerkooride kategoorias III preemia; juulis Itaalias Gorizias toimunud 50. rahvusvahelisel koorikonkursil võideti viis esikohta ja Grand Prix ning septembris Itaalias Arezzos toimunud 59. rahvusvaheliselt koorifestivalilt naasti II kohaga Grand prix’ voorust, kahe kategooria võiduga ja eripreemiaga kaasaegse muusika voorust. Eesti Kooriühing tunnustas kammerkoori Collegium Musicale “Aasta koor 2011” tiitliga ja dirigent Endrik Üksvärav pälvis tiitli “Aasta noor dirigent 2011”. Septembris 2012 osales koor Helsingis kõrgetasemelise IV Harlad Anderseni nimelisel kammerkooride konkursil, kus jõuti Grand Prix vooru.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments