0

Läänemaal õpib tänavu 2919 õpilast

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne maavalitsuse teatel alustas Läänemaa üldhariduskoolides septembris õpinguid 2919 õppurit ehk 122 õpilast vähem kui möödunud aastal. Esimesse klassi läks 236 õpilast ehk täpselt sama palju kui möödunud aastal.

Läänemaa suurim gümnaasium on Haapsalu gümnaasium (556 õpilast) ja väikseim Kullamaa keskkool 152 õpilasega. Põhikoolidest on suurimad Haapsalu Nikolai kool ja Ridala põhikool, mõlemas 97 õpilast. Väikseimad põhikoolid on Nõva ja Vormsi 17 õpilasega, suurim algkool on Haapsalu linna algkool 242 ja väikseimad Vatla 12 ning Kasari 14 õpilasega.

Õpilaste arv on kasvanud Oru vallas 6% ja Lihula vallas 2%, Lihula valla päästis õpilaste arvu vähenemisest mittestatsionaarse õppevormi avamine. Õpilaste arvu on säilitanud Risti ja Hanila vald. Teistel omavalitsustel on õpilaste arv vähenenud – Nõva vallas 15%, Martnas 12 %, Vormsis 11%, Kullamaal 10%, Taeblas 7%, Haapsalus 5%, Noarootsis ja Ridalas 4%.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz