Kasari põhikool kaotas tänavu rohkem kui pooled õpilased

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kõige suurem kaotaja on tänavu Kasari põhikool, mis jäi ilma rohkem kui poolest oma õpilaskonnast, näitavad Lääne maavalitsuse haridusosakonna andmed 10. septembri seisuga. Kasari koolis on sel sügisel eelmise õppeaasta 33 õpilase asemel vaid 14 õpilast — 19 on kadunud.

Arvuliselt on kõige rohkem on lapsi kaotanud Haapsalu täiskasvanute gümnaasium, kus eelmisel õppeaastal oli 115 õppurit, tänavu aga 31 õpilast vähem. 30 õpilast on kaotanud Haapsalu gümnaasium, kuid selle kooli õpilaste hulga (556) juures teeb see vaid kaoks vaid tühise 5%. Veerandi võrra (viis last 20st) kaotas Nõva kool.

Stabiilne on õpilaste arv Ristil, kus nüüd on 71 lapse asemel 70. Kahe lapse võrra vähenes Vormsi põhikool, kus praegu õpib 17 last.

Läänemaal on kokku 23 kooli, kuid vaid kuues on laste arv kasvanud: Lihula gümnaasiumis 35, Haapsalu algkoolis 27, Virtsu põhikoolis ja Noarootsi gümnaasiumis 10, Oru koolis 5, Metsküla algkoolis 3 võrra.

Läänemaa väikseimas algkoolis Metskülas õpib 17 last, suurimas, Haapsalu algkoolis 244.

Väikseim põhikool on Vatlas, kus õpib 12 last. Suurimad põhikoolid on Nikolai kool ja Ridala, mõlemas on 97 õpilast.

Väikseim gümnaasium on Kullamaa keskkool 154 õpilasega. Suurim gümnaasium on  Haapsalu 556 õpilasega. Kõigis gümnaasiumides peale Noarootsi ja Lihula on õpilasi vähemaks jäänud. 243 õpilasega Lihula gümnaasiumis on juurde tulnud koguni 35 gümnasisti, neist 23 on mittestatsionaarsed õppurid.

Sel sügisel on Läänemaal 38 kooliõpilast vähem kui läinud õppeaastal, näitavad 10. septembri seisuga täpsustatud andmed. Maavalitsuse haridusosakonna andmeil on praegu Läänemaal 2903 õpilast, eelmisel õppeaastal oli 3041.

Sellest õppeaastast muutus koolivõrk Lihula vallas. Sügisest ei ole enam Tuudi algkooli, kus eelmisel õppeaastal oli 13 õpilast. Kasari põhikool muutus 6klassiliseks ja Lihula gümnaasiumis avati mittestatsionaarne õpe täiskasvanuile. Mittestatsionaarne õpe on kavandatud sellest sügisest ka Kullamaa keskkooli juurde.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
:)
11 aastat tagasi

Aga klasse ju kaotati ka või olen ma millestki aru saanud valesti? Klasside kadumisega kaovad ju lapsed ka või ..