1

Piirsalus elab pärlipere Lai

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa kogukonna pärliks valiti perekond Lai Piirsalust – ema Lea, isa Urmas ja tütred Liina ning Maarja on peaaegu kümme aastat olnud oma kodukülas seltsielu ja ühistegevuse eestvedajad. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa kogukonna pärliks valiti perekond Lai Piirsalust – ema Lea, isa Urmas ja tütred Liina ning Maarja on peaaegu kümme aastat olnud oma kodukülas seltsielu ja ühistegevuse eestvedajad. Foto: Arvo Tarmula

Eile õnnitleti Piirsalu seltsimajas Läänemaal kogukonna pärliks tunnistatud perekond Laid.

Kui teistes maakondades olid kogukonna pärliks tunnistatud mujalt sisse tulnud ja kogukonda sulandunud pered, siis Lea ja Urmas Lai on põlised Piirsalu inimesed, põlistest Piirsalu suguvõsadest — Lea Liiva talu järgi Liivade suguvõsast ja Urmas Laiade suguvõsast. Nende kaks tütart Maarja ja Liina on maast madalast kaasatud ema ja isa tegevusse.

Suure osa oma elust lasteaednikuna Ristil töötanud Lea Lai juhib 2003. aastast Piirsalu külaseltsi ja on külavanem, tema eestvedamisel on hakatud korda tegema Piirsalu parki, päästetud hävingust Piirsalu seltsimaja ja koos sellega ka seltsielu.

„Au ja õnn on elada vallas, kus elavad sellised inimesed nagu Lea ja Urmas,” ütles Risti vallavanem Rein Kruusmaa.

Regionaalminister Siim Valmar Kiisler andis eile perekonnale üle tunnustuskirja ja Lõuna–Eestis Pärlijõe kaldal elava sepa Peeter Reemanni taotud pärlikarbi, mille poikvel kaane all kõrisev pärl jääb saajale tunnustust meelde tuletama.

Kogukonna pärlina tunnustatakse silmapaistvaid perekondi esimest korda, selle algatas külaliikumine Kodukant ja seda toetab regionaalministeerium. Konkursile esitati üle Eesti 125 kandidaati, igast maakonnast valiti üks perekond.

Pikemalt kirjutab Lääne Elu Laiade perekonnast laupäevases paberlehes.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kohalik
kohalik

Huvitav, et valiti see pere, samas teades, et proua Lea on ise külaliikumise Kodukant eestvedaja. Kas oli see aus kandideerimine?

wpDiscuz