Politsei tagab kooli alguses liiklusturvalisust suurte jõududega

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Politsei tagab kooli alguses liiklusturvalisust tavapärasest suuremate jõudude ja vabatahtlike abiga, kõige teravamat tähelepanu pööratakse jalakäijate ohutust mõjutavale sõidukiirusele.

Joobes juhtidele ning suurtele kiiruseületajatele taotleb politsei neil päevil võimalusel alati aresti. Korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits ütles, et liikluses vigastada saanute ja hukkunute number kohustab nii politseid kui ka kõiki liiklejaid laste ohutusse tõsiselt panustama.

„Liikluses terveks jäämise üks eeldus on lapse väga hea kodune eeskuju ja ettevalmistus ning ohukohtade korduv läbi arutamine. Teine pool on sõidukijuhtide oskus noorte jalakäijatega arvestada ning valmisolek sõita pigem veidi rahulikumalt ja kõigi elu ning tervist säästes,“ ütles Miilits.

Miilitsa sõnul on oluline, et kooli esimestel päevadel nähtavat hoolimist ja tähelepanelikkust jätkuks liiklejatel terveks aastaks.

„Liiklusstatistika kohaselt on jalakäijaõnnetuste poolest kõige rängemad kuud alles ees. Seetõttu ei tohiks septembrikuised sõnumeid jalakäijaohutusest võtta kui ajutisi või mööduvaid. Pigem on nende olulisus lähikuudel ainult suurenemas,“ selgitas ta.

Politsei on asulasisest liiklusjärelevalvet suurendanud juba koolialguse eel, ent kõige intensiivsem periood on septembri esimesel nädalal. Järelevalve põhirõhk läheb sõidukijuhtide poolt lubatud kiirusest kinnipidamise kontrollimisele ja jalakäijate, eriti laste ohutuse tagamisele ülekäiguradadel.

Sarnaselt jaanipäevaga on politsei septembri esimesel nädalal eriti karm äärmiselt ohtlike liiklusrikkumiste puhul ning taotleb enam kui 40 km/h võrra piirkiirust ületanud või joobes juhtidele võimalusel alati aresti.

Traditsiooniliselt on politsei kooli esimestel päevadel suuremate jõududega väljas ülekäiguradadel ning kaasab selleks ka võimalikult palju vabatahtlikke. Selle tegevuse peamine eesmärk on olla väiksematele jalakäijatele abiks. Samuti jälgida, et sõidukijuhid täidaksid teeandmise kohustust ning täiskasvanud jalakäijad annaksid lastele liikluses õiget eeskuju.

Eelmisel nädalal saatis politsei teeomanikele meeldetuletuse, et enne 1. septembrit vaadataks üle liikluskorraldus ja selle vahendite seisukord koolide ja lasteaedade lähistel. Kooli algusest alates saadab politsei puuduste ilmnemisel juba ametliku ettekirjutuse või märgukirja.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments