Tallinna–Viljandi rongi sõiduaeg lüheneb 20 minutit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Edelaraudtee tõstab alates 20. augustist 2012 Türi—Viljandi raudteelõigu tippkiiruse 120 kilomeetrini tunnis, mis lühendab sõiduaega Tallinna ja Viljandi vahel 20 ning Türi ja Viljandi vahel 12 minutit, kirjutab tänane Sakala.

Ühtlasi loetakse sellega lõppenuks Türi—Viljandi raudtee kapitaalremont.

Tallinna ja Viljandi vaheline sõiduaeg on tulevast esmaspäevast 2 tundi ja 25 minutit ning Türi ja Viljandi vahel 47 minutit.

Türi—Viljandi raudteelõiku hakati rekonstrueerima 2011. aasta aprillis seoses vajadusega tagada sõitjate reisimugavus ja liiklusohutus. Kapitaalremondi käigus vahetati välja kogu Viljandi ja Türi vahelise raudtee pealisehitus: killustik, liiprid ja rööpad. Lisaks rekonstrueeriti raudteeülesõite, parandati teekatet, paigaldati uusi foore ja uuendati kõik kuus Türi—Viljandi raudteelõigule jäävat ooteplatvormi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments