Lääne Elu paberleht 9. augustil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsallu tulijad näevad nüüd oma sõidukiirust tabloolt. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu tarbijate ühistu käive mullu kasvas, Aardemaa kauplustes kahanes

Kuigi konkurents kaubandusturul kasvas, suutis Haapsalu tarbijate ühistu mullu oma käivet kasvatada, samas kui Aardemaa OÜ käive kahanes.

Ühistu käive kasvas mullu 6,1% ja ühistu teenis 587 000 eurot kasumit. Haapsalu kaubamajas korraldati tavalisest rohkem sooduskampaaniaid ja kliendiüritusi, mis tõidki märkimisväärse ostjatevoo. Aardemaa OÜ käive langes 2010. aastaga võrreldes 6,5%. Ettevõte lõpetas 2011. aasta 40 000 euro suuruse kahjumiga.

Vihm ähvardab viljalõikuse nurja ajada

„Koristusaeg võib tulla ränk: vili on märg, liigvesi teeb liiga,” kirjeldas Kullamaa teraviljakasvataja Einar Pärnpuu. Jahedal suvel nagu tänavu saab vili hiljem valmis: kui sajab nii, et vihm ei lase lõigata, lüheneb lõikusaeg veelgi.

Rukis ja talinisu on Pärnpuu sõnul kohe–kohe valmis. „Kui vihm koristada ei lase, saab toidunisust söödanisu,” sõnas ta. Pärnpuu sõnul on kaks viimast aastat teraviljakasvatajad ära hellitanud: mullu sai kombaini välja saata juba juuli viimasel nädalal. Talirüps on Pärnpuul lõigatud: kokku oli tal seda 110 ha keskmise saagikusega 2,2 tonni hektarilt, mis on hea.

Uuemõisa püstitati Läänemaa esimene kiirustabloo

Tallinna poolt Haapsallu sõitjad saavad üleeilsest enda sõidukiiruse teada uksetehase ristmikule püstitatud tablood kontrollides.

Ridala vallavanema Toomas Schmidti sõnul kerkis Läänemaa esimene taoline tabloo maanteeameti ettepanekul.

Säästueelarvega kultuuripäevad Lihulas

Lihulas kolmapäeva õhtul alanud kultuuripäevade 2000 euro suurune eelarve on mulluse ja tuleva aasta omaga võrreldes tagasihoidlik. Tänavused kultuuripäevad jäävad Lihula mulluse 800. sünnipäeva ja tuleva aasta 20. kultuuripäevade vahele. Mullu neelasid pidustused neli korda rohkem kui tavaliselt: 16 000 eurot, suurema eelarvega pidu tõutab Lobja sõnul tulla ka 2013. aasta suvel.

Tänavu on jäädud vana hea, end juba õigustanud programmi juurde, mis rahvale meeldib: ühine tordisöömine, autoorienteerumine, laat, kontserdid ja näitused. Kolmapäeva õhtul söödi 300 inimesele mõeldud 30kilone maius ühiselt ära.

Viiendat korda raudmees

Tarvi Viik võitis viiendat korda Põldotsa Raudmehe triatloni. Etapid oli 200 m ujumine Laomäe sadamas, 22,5 km rattasõit Laomäelt Kirimäele ja 4,l km jooks Kirimäelt Põldotsale. Erakordne oli, et poodiumile jõudis naine — Eesti triatloniparemikku kuuluv Kerti Kesküla.

Sportlikud külad on Võnnu ja Ahli

Ridala külademängude päeval Lauri–Antsu spordiplatsil jätkus sporti hommikust õhtuni. Osavõtjaid oli väikestest ja suurtest küladest, suuri ja väiksi, rohkem noori. Päeva peaalad olid segavõrkpall ja paarissulgpall. Aktiivseima küla tiitli karikad viisid koju Võnnu ja Ahli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juhan
11 aastat tagasi

Eile oli asfaldimasin lossiplatsil. ilmselt täna hakkavad asfalteerima

juku
11 aastat tagasi

Ehk kirjutaks leht ka selest, millal avatakse liikluseks Ehte tänav.

Markus
11 aastat tagasi
Reply to  juku

Veel mõtetumat teemat ei leidnud??