1

Noored karud ekslevad Läänemaal

Kylaline

info@le.ee

Noored karud ekslevad suvekuudel ka linna lähedal. Foto: Walter Rodriguez

Lääne Elu toimetusega võttis ühendust murelik lehelugeja, kes nägi Ridala vallas Espre kandis mustikal käies metsas karu.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhtivinspektor Valeri Štšerbatõh ütles, et suvel on liikvel palju noori alles oma territooriumit otsivaid eksinud karusid. “Ega karu nägemine pole UFO nägemine,” lükkas Štšerbatõh karuga kohtumise erakordsuse ümber.

“Kui põder eksib linna, miks siis karu seda teha ei või?” lausus Štšerbatõh, kelle sõnul nähti mõned aastad tagasi karu lausa Haapsalu lähedal. Too karu kadus küll äkitselt teadmata suunas – võimalik, et talle sai saatuslikuks salakütt.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulmi sõnul paistab, et Läänemaal on karude arvukus kasvanud. Karurohkuse põhjust Ulm välja tuua ei osanud. Loomade lihasöötmiskohtadesse paigaldatud rajakaamerate pilti jäävad karud üsna tihti.

Palju Läänemaal hetkel karusid elab, on Ulmi sõnul raske öelda, sest karud liiguvad ringi nii suurtel territooriumitel, et järge pidada on raske.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Sass
Sass

Murelik lehelugeja võiks natuke areneda, karud elavadki metsas! Karu sööb ka mustikaid, ära söö kõike üksi ära!

wpDiscuz