26. juuni: Asjakohane karmus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Politsei lubas, et saadab neljapäevast esmaspäevani kõik roolist purjuspäi tabatud juhid automaatselt arestimajja. Statistika näitab, et jaanipäeval on joobnud juhte muu ajaga võrreldes kuni kuus korda rohkem. Politsei sõnul ei tee nad seda inimeste kiusamiseks, vaid 95% korralike liiklejate aitamiseks.

Kas oli põhjuseks politsei karm lubadus või vilets ilm, aga arestimajades oli jaaniajal kõvasti ruumi. Läänemaal viidi arestimajja vaid üks roolijoodik, kes oli aga nii purjus, et teda ootab ees kriminaalkaristus.

Olukord liikluses on olnud hull ja sellepärast on karmid abinõud õigustatud. Kui heaga ei saa, tuleb kurjaga proovida kord majja saada. Et karmid abinõud aitavad, näitas aastaid tagasi Jüri Pihl, kes siseministrina suutis liikluses korra majja luua. Viimase aasta jooksul liikluses hukkunute hulk näitab, et näpuga viibutamisest jääb väheks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments