Jaaniaeg möödus rahulikult

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jaanituli. Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Jaaniaeg läks Läänemaal rahulikult, väljakutseid oli küll natuke rohkem kui tavaliselt, kuid suuri seadusrikkumisi toime ei pandud.

Haapsalu politseijuht Margus Kaldma ütles, et politseinikud hoidsid silma peal maakonna jaanipidudel, kuid needki möödusid rahulikult.

„Jaanitulesid oli palju, kuid jaanilaupäeval olid inimesed vihmase ilma tõttu suhteliselt paiksed,” ütles Kaldma.

Jaaniajal laekus politseile 41 väljakutset, enamasti olid need seotud liikluse või joobes inimestega. Oli ka kaks väiksemat plekimõlkimist ja toime pandi kolm kuritegu: peretüli, pisivargus poest ja purjuspäi istumine autorooli.

Politseinikud vormistasid pühade ajal 24 väärteoprotokolli, peamiselt lubatud sõidukiiruse ületamise eest.

Reedel ja pühapäeval mõõtis politsei sõidukiirust Läänemaa kahel põhimaanteel, Ääsmäe–Rohuküla ja Risti–Virtsu teel. Kaldma sõnul oli sõidukiiruse mõõtmine maanteedel, mis viivad populaarsematesse suvitus– ja peopaikadesse, hädavajalik, et tihedat liiklust rahustada.

Reedel tegi politsei koos piirivalvuritega reidi Vormsis. „Ühtki rikkumist ei vormistatud, kuid tagasiside oli hea,” ütles Margus Kaldma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments