Lääne Elu paberleht 26. juunil

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Küttepuude müüja pettis linnakodanikke

Kolm läänlast sai telefoni teel küttepuid ostes petta – müüja tõi kohale ligi kolmandiku vähem puid ja eitas hiljem müüki.

Lääne Elu kuulutuste rubriigis ilmus mai lõpus ja juuni alguses erinevat sorti küttepuude müügikuulutus.

Kuulutuse kaudu tellis pensionär Hans Rudissaar juuni alguses 3,5 ruumimeetrit puid. Puud tulid ja Rudissaar maksis sularahas 90 eurot: iga ruumimeetri eest 26 eurot. Puud ladustatud, mõõtis Rudissaar riida üle ja sai vaid 2,1 rm.

„Helistasime kohe tagasi, lubas läbi tulla ja üle mõõta,” ütles Rudissaar. „Täna saab kaks nädalat, pärast seda pole ta enam telefoni ka võtnud.”

Kullamaal peeti võidupüha ja sünnipäeva

Maakaitsepäeva ja Kullamaa valla 20. sünnipäeva tähistamine laupäeval möödus vihmale vaatamata pidulikus ja rahvuslikus õhustikus.

Päev algas Kullamaa käsitöömaja avamise ja laadaga.
Käsitöömaja avamise puhul olid Kullamaa naised üles seadnud näituse rahvariietest. Vanim näha olnud komplekt oli 19. sajandi algusest, uusim aga äsja valminud seelikuriie.

Käsitööseltsi esinaise Imbi Posti sõnul annavad vastvalminud ruumid käsitöö tegemiseks senisest paremad võimalused.

Lembitu Tarangu esitletud esinduslikku, rohkete piltidega Kullamaa mälestusteraamatusse on koostaja paari aasta pikkuse töö tulemusena kogutud meenutusi põlistest Kullamaa suguvõsadest ja küladest, seltsi– ja koolielust ning inimsaatustest.

Haapsalus tehti raudteehüppeid

Möödunud kolmapäeval Haapsalu raudteejaamas peetud kaugushüppevõistlusele olid korraldajad vennad Tishlerid peale Ivo Linna ja Apelsini tellinud ka suurepärase ilma.

„Perroon mu all on rohtu kasvanud,” laulis Ivo Linna enne võistluse algust.

Tegelikult soovisidki Tishlerid omapärase võistlusega avaldada toetust Haapsalu raudteeliikluse taastamisele.

Eesti kaugushüpperekordi kauase omaniku Tõnu Lepiku sõnul on perroonile üheks päevaks kvaliteetse hoojooksuraja ja liivakasti rajamine suur töö.

„Võistlejad peavad väga pingutama, et Tishleritele töö tasuda,” sõnas Lepik muheldes. „Kes üle 8.10 hüppab, pääseb kohe olümpiale!”

„Taevake, üle kasti hüppab!” kostiski publiku seast juba esimese proovihüppe ajal.
Rahva toetava aplausi saatel tegi raudteejaamas pikima hüppekaare Konrad Podgorski Poolast. Võidumees tulemustega rahule ei jäänud: „Minu isiklik rekord on 7.92, täna hüppasin vaid 7.51.”

Naiskodukaitsjad kinkisid Risti malevkonnale lipu

Kaitseliidu Lääne maleva Risti malevkond on ainuke Eestis, mis saab nüüd kanda käsitsi valmistatud siidist lippu.

Lipu tegid ja kinkisid malevkonnale naiskodukaitse Risti jaoskonna naised. Laupäeval andsid nad Kullmaal maakaitsepäeval lipu malevkonnale üle.

Lipu õnnistas Kullaamaa kirikus Lääne maleva kaplan Ants Leedjärv,  kümme naela lõid lipuvardasse Lääne maleva, malevkondade, naiskodukaitse, kodutütarde, noorkotkaste ja Kullamaa valla esindajad.

Risti jaoskonna aseesinaise Tiina Leesiku sõnul on lipp ajaloolise Risti malevkonna lipu koopia, kuid unikaalne selle poolest, et see on valminud käsitööna. Kõik muud Kaitseliidu organisatsioonide lipud on lipuvabriku töö.

„Tahtsime pretsedenti luua, sest vabariigi algusaegadel õmblesid naised Kaitseliidu lipud kõik ise,” ütles Leesik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
JA
11 aastat tagasi

Tegelikult on sellised stabiilsemad ja harmoonilisemad ühiskonnad ikkagi mingi religiooni -usu-vms sünnitatud.Seda ei pea võtma väga kitsalt kiriku või sekti mõistes,aga usk,veendumused on see mis määrab ühiskonna käitumise.Näiteks praegu usutakse isikliku kasu ja hedonismi ülimuslikkust,ning see paneb inimesed ka vastavalt käituma.
Õiglustunne ja kodune kasvatus on olulised asjad,aga peab olema midagi suuremat millele need tuginevad.Praegu näiteks üha enam isikliku maksimaalse kasu taotlusele ja olemegi siin kus oleme-kõik lihtsalt kasutavad oma võimalusi.Kas puuostja oleks häält tõstnud kui puid ladudes oleks ruumimeeter rohkem olnud-ta oleks seda võtnud oma võimalusena pisut kasu saada.

Tõde
11 aastat tagasi

No usuasjandus suutis küll seda kõige vähem. Iga inimese õiglustunne on see, mille järgi keegi toimetab ja kodune kasvatus, mitte mingi usuasjandus. Oled kirikuõpetaja või pastor.

JA
11 aastat tagasi

jalanõud ega riided ei pea vastu ning masinaist-aparaatidest pole mõtet rääkidagi,toiduainetesse on vett ja maitseparandajaid miksitud,ajalehes loed paljugi udujutte,seadused on täitmiseks teistele mitte seadusandjatele ja nende sõpradele-tere tulemast sellises maailmas me elame.Puumüüjate patud tulevad lihtsalt rutem välja,kui peenemate ja haritumate ametite omad.Kunagi suutis usuasjandus mingit aususe ja eetikavärki ühiskonda süstida nii,et asi enam vähem kontrolli all püsis.Nüüd on see ka sekulariseerunud ja samas paadis.

Madiken
11 aastat tagasi

Kuna politsei ei ole lugu uurinud ja kedagi pole süüdi mõistetud, ei saa puhtalt linnakodanike jutu peale nime lehte panna – see oleks laim.

lauri
11 aastat tagasi

isegi olen saanud petta. tellisin ahjupuud kuni 50cm(lepp). kasti äärtes oli korralikud puud.
juba tulles oli kastil üks puurida jagu vaba ruumi.maha kallutades avastasin seda et keskele olid laotud saare pakud ca 15-20 cm jämeduses(ka masin polnud neid lõhkunud). ja samas olid väga kavalalt laotud: üks rida ahjupuid,rida nende peal lühikesed ca 20 cm saared ja midagi veel.siis jälle pikad puud ja nii peaaegu lõpuni välja.
Kahju et artiklis pole öeldud kust puid telliti. müüa nime ja kohta.

puude müümisest
11 aastat tagasi

kui vaadata neid puude müügi kuulutusi, siis müüa ise ei tea mida ta müüb, kes reklaamib tihumeetri hinda, kes ruumimeetri hinda, kes liitri, et asi veel lollakam välja näeks võiks hakata puid müüma näiteks kilokalorites või milliliitrites või tonn/kilomeetrites. aga ühte võin öelda , et puude müügiga on eluaeg üritatud klienti petta